Másfélfokos életmóddal a túlélésért

2023. január 1.

Hírek

Ne a kormányra várjunk, mi tegyünk életvitelünkkel a hétköznapokban az élhető jövőnkért! De hogyan, mik a teendők? Többek között ezekre is keresi a válaszokat, és megoldásokat a GreenDependent Intézet egy Európai Uniós program magyar résztvevőjeként a lakossági és szakmai kiscsoportos ötletbörzéktől, a stratégia alkotáson át a zöld társasjátékig. A projektről az intézet két vezetője: Vadovics… Tovább »

Másfélfokos ünnepi naptár 2022.

2022. december 7.

Hírek

Vasárnap már a második adventi gyertyák gyúltak, a Greendependent Intézet pedig idén is összeállította ünnepi naptárát, amelyben a teljes adventi időszakra találhatunk napokra bontva ötleteket és inspirációt ahhoz, hogy tudatosabban, zöldebben, felelősebben ünnepelhessünk.

Másfél fokos életmód otthon – online előadás a GreenDependent Intézettől

2022. január 26. - 2022. január 26.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb jelentős változáshoz vezet globálisan is, valamint így hozzájárulunk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásához is.