Máté Bence a békacsonkítókkal nyert

2019. április 12.

Hírek

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be Amszterdamban.

Máté Bence természetfotóiból országos szabadtéri vándorkiállítás

2019. március 13. - 2019. november 03.

Helyszín: kiállítások országszerte

Programok

Máté Bence mintegy hatszáz természetfotójából nyílt szabadtéri kiállítás március 13-án Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren. Máté Bence képein a madarak és az állatok olyan természetes módon viselkednek, hogy jó látható, még csak nem is sejtik, hogy valaki figyeli őket – mondta Áder János köztársasági elnök a kiállítás megnyitóján. Neki köszönhetjük, hogy benézhetünk a… Tovább »

Máté Bence – Vértelen vadászat

2019. március 31.

Helyszín: Budapest, Jagelló út 1–3.

Programok

Egy érdekfeszítő előadás, amelyből kiderül, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa. Alkotásaival Bence az összes földrészt meghódította, és minden természetfotós számára feltette kis hazánkat a világ térképére. Legeredményesebb versenyzőként első helyen áll a BBC fotós pályázat összes ranglistáján, továbbá ő az egyetlen, aki az ifjúsági és a felnőtt mezőnyben is megkapta… Tovább »

Megrongálták a világhírű fotós székelyföldi medvelesét

2017. július 18.

Hírek

Még egy hónap sem telt el a megnyitása óta, és ismeretlenek tönkretették Máté Bence világhírű magyarországi természetfotós Tusnádfürdő közelében kialakított medvelesét. A rejtekhelyet – ahonnan maga is fotózza a nagyvadakat – azért hozta létre, hogy más természetkedvelők is kedvükre figyelhessék azok életét. Albert Tibor tusnádfürdői polgármester a Krónikának elmondta: sajnálja a történteket, mert nagyra értékeli… Tovább »

Természetfotós az NG előfizetői díj nyertese

2016. február 25.

Hírek

A National Geographic Magyarország 2016-ban az olvasók szavazatai alapján Máté Bence természetfotós munkáját támogatja az előfizetési díjak 1 százalékával.

Máté Bence ismét az év természetfotósa

2015. november 4.

Hírek

Tegnap este immár 23. alkalommal nyitotta meg a magyar természetfotósok legnagyobb seregszemléjét az idén 25 éves Naturart. A szövetség pályázatán ismét Máté Bencét választották az év természetfotósának, vele együtt 62 kiváló hazai fotós kapott kiemelést. Érdemes elmenni a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítására, melyből ízelítőül pár képet közlünk.

Máté Bence évente több mint ezer órát tölt lesben

2014. december 29.

Hírek

Lesben vagyok – suttogja a természetfotós. Épp vidrákra „vadászik” fényképezőgépével a tanyájához közeli Kiskunsági Nemzeti Parkban. A láthatatlan madárfotós nincs még 30, de már világhírű: Máté Bence és az éjszakázó gémek.

Máté Bence ismét tarolt

2014. október 22.

Hírek

Nagy Göncöl című felvételével Máté Bence természetfotós nyerte meg a BBC Wildlife magazin és a londoni Természettudományi Múzeum világversenyének madarakat ábrázoló kategóriáját. Ő az első magyar, aki a legjobb lett ebben a kategóriában. Képeit korábban már négy alkalommal is díjazták a rangos pályázaton, amely idén ünnepli 50. évfordulóját.

Máté Bence töretlenül a világ legjobbjai között

2014. október 8.

Hírek

Tíz nap leforgása alatt három jelentős nemzetközi díjat kapott Máté Bence, a világ egyik legelismertebb természetfotósa. A 29 éves „láthatatlan madárfotós” ezzel az egyedülálló teljesítményével nemcsak a magyar természetfotózás hírnevét öregbíti a világban, hanem díjnyertes alkotásaival felhívja a figyelmet hazánk természeti szépségeire is.