McDonald’ bukta: nem lehet újrahasznosítani a papír szívószálait

2019. augusztus 6.

Hírek

Nem bomlik le a McDonald’s lebomlónak beharangozott szívószála – írja az index. A cég tavaly kivezette a műanyag, de újrahasznosítható szívószálakat, de az új papír szívószálakat nem olyan egyszerű újrahasznosítani, ezért nem is a papírok közé, hanem az általános háztartási hulladékok közé kell dobni.

Kesztyűben rendelj mekis kaját

2018. november 30.

Hírek

Nálunk ugyan egyelőre még csak tesztelik az érintőképernyős rendelést a McDonald’s-okban, de Nagy-Britanniában már a legtöbb étteremben ilyen terminálokkal lehet ételt választani. A helyzet igazán elborzasztó, mert egy új kutatás szerint ezek szerves hulladéktól ragadnak. A hiba a vásárlókban van!

Fogyasztói nyomásra papír szívószálakra vált a McDonald’s

2018. június 19.

Hírek

A fogyasztói nyomás hatására a McDonald’s szeptembertől lecseréli a műanyag szívószálait papírból gyártottakra az Egyesült Királyságban és Írországban. A döntés mintegy 1360 éttermet érint, ami azért is jelentős, mert csak az Egyesült Királyságban napi 1.8 millió szívószálat használnak el a vállalatlánc éttermeiben.

A gyorséttermi sült krumpli titkai

2017. január 30.

Hírek

Napjaink egyik legkedveltebb étele a bő zsiradékban sült burgonya, mely szinte valamennyi gyorsétkezdében fogyasztható. A Nébih emberei most 4 gyorsétteremlánc – Burger King, BelFrit, McDonald’s, KFC – sült krumpliját vizsgálták meg “szupermenta” tesztjükben.

Háború dúl Firenze és a McDonald’s között is

2016. november 5.

Hírek

Az olasz városoknak nem kell az amerikai gyorskaja. Helyi rendelkezésekkel igyekeznek útját állni az olaszok a McDonald’s terjeszkedésének. A gyorsétteremláncnak megéri beszállni a versenybe. A Vatikánban nyitandó McDonald’s ellenzői közé a Szentszék bíborosai is beszálltak.

Össztűz a McDonald’s-ra

2016. augusztus 13.

Hírek

Új online kampányban vették össztűz alá a McDonald’s-ot, amelytől azt követelik, hogy világszerte minden éttermében tegye tiltólistára azokat a húsokat és tejtermékeket, amelyek antibiotikummal kezelt állatokból származnak. A hazai gyakorlat már most is teljesíti a McDonald’s USA által a jövőre nézve vállaltakat.

Meki műkrumpli 17 összetevőből

2013. július 4.

Hírek

A McDonald’s által tavaly kezdeményezett “átláthatóság” kampány célja: a Mc Donald’s étteremláncról való egészségtudatos kép kialakítása lett volna. Azonban ahelyett, hogy az emberek pozitívan beszéltek volna róla az egyes fórumokon, összességében azt tárgyalták ki mennyire undorítónak találják a Mc Donald’s-os ételeket.

Újabb csirkebotrány Kínában

2013. január 17.

Hírek

Beteg csirkék húsa került a Kentucky Fried Chicken (KFC) és a McDonald’s gyorséttermi hálózatokba Közép-Kína egyik meghatározó piaci szereplőjétől, a Honan tartományi Doyoo csoporttól. A csirkéket zárt ketrecekben nevelik, napi 24 órás megvilágítással, állandó 36 fokos melegben, hogy a lehető leggyorsabb növekedést érjék el. Ennek következtében sok állat betegszik meg vagy pusztul el idő előtt.

Dagad a botrány a KFC és a McDonald’s beszállítóinál

2012. december 21.

Hírek

Komoly visszaélésekre derített fényt a KFC és a McDonald’s csirkehús-beszállítóinál a kínai központi televízió. A KFC tudta, hogy kínai beszállítói számos antibiotikummal és hormonkeverékkel kezelték az általa felvásárolt csirkéket, a vállalat mégsem jelentette az ügyet az illetékes hatóságoknál.

Hallal zöldít a McDonald’s

2011. szeptember 24.

Hírek

Októbertől minden halas szendvics csomagolásán megjelenik az a kék MSC címke, amely jelzi: a McDonald’s halpogácsái kizárólag minősített, fenntartható halászatból származnak. Az étteremlánc Európában egyedülállóan minden országban ugyanazt a minőséget biztosítja.