Keményen megnyírbálná a klímakutátás büdzséjét Trump

2018. február 20.

Hírek

Eddig sem volt titok, hogy Trump nem hisz a klímaváltozásban. Ezt természetesen a klímaegyezményből való tavalyi kilépése is megerősítette. Most pedig az is, hogy jelentősen kevesebb pénzt szán ilyen kutatásokra a jövőben.

Amikor az állam bedarálja saját gyermekeit

2016. január 31.

Hírek

Önálló intézményeket minisztériumi főosztályokká, az ott dolgozó, esetleg még független értelmiségi állami alkalmazottakat kormányhivatalnokokká degradálnák. Ezt jelenti a kormány bürokráciacsökkentésként kommunikált központosítási terve.

Tarvágás a felsőoktatásban: ezeket a szakokat likvidálta a FIDESZ

2015. július 7.

Hírek

tegnap megszavazta a Fidesz többségű országgyűlés az új felsőoktatási törvényt, amely szeptembertől gyakorlatilag bábszínházzá silányítja az egyetem eddigi vezetését. Mostantól valójában a kormány által odaültetett konzisztórium irányítja majd a felsőoktatási intézményeket.

Így likvidálják a környezetvédelmet

2015. június 2.

Hírek

Jövőre nem kapnak pénzt az állami feladatokat átvállaló civil zöldszervezetek sem. Lesöpörték az ellenzéki kezdeményezéseket a fenntartható fejlődés bizottságában. Egy fillérrel sem adnak többet a nemzeti parkoknak, és semmi nem jut környezeti kármentesítésre a jövő évi költségvetésben, de nem ez a legnagyobb baj.

110 milliárdos sakkparti

2014. augusztus 8.

Hírek

Az Orbán-kormány 110 milliárdos költségvetési zárolással igyekszik a 2,9 százalékos hiánycélt megőrizni. Néhány nadrágszíj meghúzás: Zajtérképezés EU tagállami feladatai: 250 millió, Uránércbánya hosszú távú környezeti kárelhárítás: 78 millió, Energetikai célú feladatok: 3,600 millió, Lakóépületek és környezetük felújításának támogatása: 106,53 millió. Egymilliárdot vonhatnak el a földalaptól.

Csendben eltűnik a magyar természetvédelem?

2011. június 15.

Hírek

“Minden egyes ország természetvédelmi etikájának ereje lemérhető azon, milyen bölcsességgel és hatékonysággal működteti a biológiai sokszínűség megőrzéséhez szükséges jogi intézményeit.” E. O. Wilson.