A fővárosi antizöldítés újabb gyöngyszeme

2019. augusztus 23.

Hírek

2016 elején indult az ötödik kerületi József nádor tér felújítása, aminek rögtön a kezdetén kiderült, hogy a téren található 24 fára kivágás vár, helyükre kicsivel arrébb új fasor telepítését tervezte az önkormányzat. A felújítás befejeződött, a József nádor tér kietlen pusztasággá változott.

Vajon hány fa életébe kerül majd a 6 milliárdos városligeti mélygarázs?

2018. május 10.

Hírek

Nyilvános lett a Liget projekthez tartozó mélygarázsra kiírt közbeszerzési pályázat eredménye. Nem meglepő, hogy a “nemzet veje” Tiborcz István volt üzlettársához, Paár Attilához tartozó West Hungária Bau Kft. (WHB) nyerte el a megbízást. 6 milliárdért vállalták, hogy négyszintes, 15 méter mély parkolórendszer építenek. A helyszín még ködös.

Négy mélygarázst terveznek a Vár alá

2016. március 31.

Hírek

Négy mélygarázst is építenének a budai Vár alá a minisztériumok odaköltöztetése miatt – mondta L. Simon László államtitkár a Heti Válasznak.

Likvidálták a József nádor tér fáit

2016. március 10.

Hírek

Tegnap volt 240 éve pontosan, hogy megszületett József nádor. A róla elnevezett budapesti téren pedig ÉPPEN TEGNAP VÁGTÁK KI AZ ÖSSZES FÁT. A József nádor téri mélygarázs első áldozatai ezek a fák.

Fakivágással startol a József nádor téri mélygarázs

2016. március 5.

Hírek

Hamarosan kivágják a fákat és három emelet mély gödröt ásnak Budapest központjában, a József nádor téren: két év alatt 4,5 milliárd forintból építenek mélygarázst. Az OTP Ingatlan Zrt. tíz évvel ezelőtt nyerte el az V. kerületi önkormányzat által a föld alatti parkoló építésére kiírt pályázatot, de csak a héten vehette birtokba a munkaterületet.

Per a József nádor tér védelmében

2012. augusztus 26.

Hírek

A Budapest V. kerületi József nádor téren mélygarázs tervére adott építési engedélyt a hatóság 2011-ben. A Levegő Munkacsoport és többen a József nádor téri társasházak lakástulajdonosai közül megfellebbezték a határozatot, majd az építési engedélyt másodfokon is megadó határozat ellen ebben a hónapban keresetet nyújtottak be a Fővárosi Törvényszékhez. A mélygarázs megépítése ugyanis súlyos környezeti károkat… Tovább »