Merkel szerint nem megváltoztatni, hanem elérni kell a klímavédelmi célokat

2018. augusztus 28.

Hírek

A Németországot sújtó aszály és hőség azt mutatja, hogy az éghajlat nem csak Afrikában vagy a sarkvidéken változik, ezért is fontos teljesíteni a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós (EU-) célokat, amelyeket nem szükséges megváltoztatni – mondta Angela Merkel német kancellár.

Klímaegyezmény – a világ összezár Trump ellen

2017. június 4.

Hírek

Szokatlan egység kezd kialakulni a világban azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről szóló 2015-ös párizsi ENSZ-egyezmény káros az USA gazdaságának, így visszavonja az egyezményhez való csatlakozásról szóló döntését.

Merkel teljesen kiakadt Trumpra a klímamegállapodás miatt

2017. május 28.

Hírek

Angela Merkel német kancellár tegnapi közlése szerint “nagyon nem kielégítően” zajlott a párizsi klímaegyezmény alkalmazását érintő vita a világ hét iparilag legfejlettebb országának szicíliai csúcstalálkozóján.

A fejlett országok is felelősek a fenntartható fejlődésért

2013. május 4.

Hírek

Az iparilag fejlett országok, köztük különösképpen Németország, is felelősek a fenntartható fejlődésért – mondta a német kancellár a 34. német protestáns egyházi napokon Hamburgban. Angela Merkel szerint össze kell egyeztetni a jólétet, a növekedést és a fenntartható fejlődést.

Merkel menesztette környezetvédelmi miniszterét

2012. május 17.

Hírek

Angela Merkel német kancellár tegnap menesztette kormányából Norbert Röttgen környezetvédelmi minisztert, aki a vasárnapi észak-rajna-vesztfáliai választáson minden korábbinál gyengébben szereplő konzervatívok listavezetője volt.

Merkel atompolitikája mellett a Zöldek

2011. június 27.

Hírek

Támogatják Angela Merkel kancellár, illetve az általa vezetett konzervatív-liberális kormánykoalíció atompolitikáját az ellenzéki Zöldek.

Tiltakoznak a német energetikai konszernek

2011. június 22.

Hírek

Az alkotmánybíróságon kívánják megtámadni a legnagyobb németországi energetikai konszernek a Merkel-kormány határozatát az atomerőművek bezárásáról. (Fotó: Heinz-Josef Lücking, wikipedia.de)