Egy hét alatt annyi dízelt füstölt el a Mészáros-család, amennyit 2 év alatt egy hétköznapi autó

2023. augusztus 8.

Hírek

Mészáros Lőrinc és családja Nápoly és Salerno között utazgatott a múlt héten egy új, Rose d’Or nevű luxusjachton, miközben egy átlagos használatú dízelautó meglehetősen hosszú távú üzemanyagfogyasztását produkálhatták. A 444 fotósa által feljegyzett útvonal* hozzávetőlegesen mindössze 275 kilométer, ám a Sanlorenzo hajógyár 62STEEL típusú jachtja ezt a távot komótos tempó és tetemes fogyasztás mellett teszi meg.

Kihagyta a vasat a vasbetonból Mészáros cége a vasútfejlesztésen

2023. május 19.

Hírek

Sok esetben kihagyták a vasat a vasbetonból az R-KORD Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztés során, máshol balestveszélyes körülmények, veszélyes hulladék maradt az építkezés után – írta a Szabad Európa. A Kft. egy közel 60 milliárdos vasúti fejlesztésen dolgozott, a MÁV 19 pontban foglalta össze a hiányosságokat.

17 milliárdos titkos vasúti mutyi Mészáros Lőrincnek

2023. május 6.

Hírek

17000 millió forint többletforrást biztosítana a kormány a GSM-R nevű vasúti informatikai beruházásra, miközben csökkentené a műszaki tartalmát – írta a Szabad Európa. A lap szerint az uniós operatív programból is kivennék a projektet, azaz uniós helyett tisztán saját forrásból valósítanák meg.

Köhögnek a Mátrai Erőmű fél évszázados lignitblokkjai

2022. szeptember 30.

Hírek

Üzemzavarok miatt egyre sűrűbbek a leállások a Mészáros Lőrincéktől tavalyelőtt állami kézbe került, elavult és környezetszennyező mátrai lignitblokkokban, amelyeket ugyanakkor Orbán Viktor nagyobb teljesítménnyel is tovább működtetne.

Mészáros Lőrincék is megsarcolják az embereket – így kaszálnak a gázpénzen

2022. augusztus 24.

Hírek

A kormányfő felcsúti strómanjának barátjának érdekeltége is sápot húz a fűtőanyag-tarifa hálózati díjelemének 20 forintos, 80 százalékos emeléséből – hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan MSZP-társelnök. Az Orbán-féle „rezsicsökkentést” eddig sem jellemezte az (ettől még létező) gazdasági törvényszerűségek figyelembe vétele.

Mi álljuk a rezsicsökkentést

2021. december 22.

Hírek

Évi több tízmilliárdnyi közpénzt igényel a 2014-es közműtarifák fenntartása, illetve a tavaly Mészáros Lőrinctől állami kézbe került Mátrai Erőmű légszennyezési költsége.