Lebukott a budapesti orosz metró mutyi

2020. január 21.

Hírek

A BKV menedzsmentje gyakorlatilag beismerte az igazgatótanács rendkívüli ülésén, hogy az oroszoktól vett szerelvények többsége valójában új – értesült a Népszava.

Az Orbán-Putyin “metrómutyi”-ra sokadszor fizetünk rá.

2020. január 3.

Hírek

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját. A padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda. A 69 milliárdért beszerzett új szerelvényekkel nagyobb a baj, mint gondolták.

Orosz-magyar metrómutyi

2018. június 24.

Hírek

Hivatalosan Budapesten, forgalomban lévő felújított metrókocsit fotóztak le leharcolt állapotban Moszkva mellett, a “felújítást” végző Metrowagonmash üzemének közelében. De ezen csak az lepődik meg, aki eddig elhitte, hogy valóban felújított metrókocsikat kaptunk vissza.

Már rozsdásodnak a felújított? orosz bóvli metrókocsik

2017. december 6.

Hírek

1,5 év után durván rozsdásodnak az első körben felújított orosz metrószerelvények. Úgy tűnik ráadásul, hogy nemcsak a belső szerkezetet eszi már a rozsda, hanem az oldallemezek festéke alól is előbújt már. Ha ilyen bóvlit kellett megvennünk Putyinéktól, akkor mire számítsunk a paksi atomerőműben?

Sokba került az orosz pandametró

2017. október 27.

Hírek

A lengyel főváros új metrószerelvényeket venne majdnem annyiból, amennyiért mi felújíttattuk (?) az oroszokkal a 3-as vonalán gyakran lerobbanó, légkondi nélküli kocsikat. Persze ők nem akarnak Putyin atomgyarmatává válni.

A budapesti metró biztosítóberendezéseiről

2016. december 7.

Hírek

A tegnapelőtti és a közelmúltban történt metróbalesetek adják az apropót, hogy átnézzük, mennyiben változott, korszerűsödött a metró jelző- és biztosítóberendezés rendszere. Kiértékelték a pillangó utcai metróbaleset feketedobozainak adatait.

Itt a fideszes metrómutyi

2016. június 2.

Hírek

Nem felújított, hanem új metrókocsikat szállít a 3-as metróhoz az orosz Metrowagonmash cég – állította a Népszabadság. A szóbeszéd szerint az észak-déli metróvonal járműcseréje a magyar-orosz gázszállítást és Paksot is tartalmazó „alkutorta” egyik szelete volt. Az elavult raktárkészletet újítják most fel. Az orosz cég úgy teljesítette a tavaly augusztusban aláírt szerződés első szállítási határidejét, hogy… Tovább »

Orbán eljátszotta a budapestiek biztonságát

2015. augusztus 16.

Hírek

Inkább új szerelvényeket kellett volna venni a 3-as metró vonalára, mint a meglévőket felújítani – állítja az LMP. A párt szerint a felújítás csak elodázza a problémát, ráadásul az orosz cég csak 20 százalékos jótállást vállal a munkára.

Klíma nélküli drága orosz retró az M3 vonalon

2015. augusztus 9.

Hírek

A Kőbánya-Kispestet Újpesttel összekötő metróvonalon marad a retró hangulat, csak kissé modern köntösbe öltözik. A metrókocsikban légkondicionáló helyett! 6 db. tetőventilátor biztosítja majd a szellőzést.