Orosz-magyar metrómutyi

2018. június 24.

Hírek

Hivatalosan Budapesten, forgalomban lévő felújított metrókocsit fotóztak le leharcolt állapotban Moszkva mellett, a “felújítást” végző Metrowagonmash üzemének közelében. De ezen csak az lepődik meg, aki eddig elhitte, hogy valóban felújított metrókocsikat kaptunk vissza.

Már rozsdásodnak a felújított? orosz bóvli metrókocsik

2017. december 6.

Hírek

1,5 év után durván rozsdásodnak az első körben felújított orosz metrószerelvények. Úgy tűnik ráadásul, hogy nemcsak a belső szerkezetet eszi már a rozsda, hanem az oldallemezek festéke alól is előbújt már. Ha ilyen bóvlit kellett megvennünk Putyinéktól, akkor mire számítsunk a paksi atomerőműben?

Egyre szánalmasabb az orosz metro saga

2016. június 9.

Hírek

Sürgősen kellene az oroszoknak a pénz, ezért minél hamarabb szállítanák a – most már egyértelműen nem felújított, hanem raktárkészletes – szerelvényeket. A cég nem akarja megvárni a következő választásokat. A gyorsítással viszont nem sokat nyer a BKV.

Tarlós tudott a metró sumákról

2016. június 4.

Hírek

Tarlós mélyen hallgatott, de most kiderül, mit akartak az oroszok. Az orosz gyártó már öt éve azt ajánlotta, hogy felújítás helyett újakra cseréli a metrószerelvényeket. Hogy most ez történt, azt a járműazonosítók cseréje is valószínűsíti.

Itt a fideszes metrómutyi

2016. június 2.

Hírek

Nem felújított, hanem új metrókocsikat szállít a 3-as metróhoz az orosz Metrowagonmash cég – állította a Népszabadság. A szóbeszéd szerint az észak-déli metróvonal járműcseréje a magyar-orosz gázszállítást és Paksot is tartalmazó „alkutorta” egyik szelete volt. Az elavult raktárkészletet újítják most fel. Az orosz cég úgy teljesítette a tavaly augusztusban aláírt szerződés első szállítási határidejét, hogy… Tovább »

Lejtmenetben a 3-as metró

2016. április 19.

Hírek

Egy fővárosi belső ütemterv szerint az idén már nem kezdődhet el az M3-as metró alagútjának felújítása, ezért Tarlós István ígéretével szemben a következő önkormányzati választás, azaz 2019 ősze előtt szinte biztosan nem tudják átadni a metróvonalat – tudta meg a Népszabadság. Csúszásban van a szerelvények felújítása is.

14 milliárdos buszbeszerzés a leálló 3-as metró miatt

2015. október 24.

Hírek

A 3-as metró felújítása miatt 150, de akár 300 új buszt vásárol a főváros. Az ehhez szükséges 13,7 milliárd forintot hitelfelvételből teremtenék elő. A főváros most versenytárgyalást hirdet a bankok számára. A 3-as metró felújítása 2016 júliusában indulhat – várhatóan az ezzel járó ideiglenes buszsávokkal és közlekedési káosszal.

Orbán eljátszotta a budapestiek biztonságát

2015. augusztus 16.

Hírek

Inkább új szerelvényeket kellett volna venni a 3-as metró vonalára, mint a meglévőket felújítani – állítja az LMP. A párt szerint a felújítás csak elodázza a problémát, ráadásul az orosz cég csak 20 százalékos jótállást vállal a munkára.