Már az orosz metró “selejt” üléseit is javítani kell

2022. szeptember 27.

Hírek

Alig néhány évesek a szerelvények, de már több mint ezer ülés helyett kell újat beszerelni. Az oroszok bóvlit kényszerítettek ránk aranyáron, a cechet a sokat hangoztatott garancia ellenére a BKV állja – tudta meg a Népszava.

Lebukott a budapesti orosz metró mutyi

2020. január 21.

Hírek

A BKV menedzsmentje gyakorlatilag beismerte az igazgatótanács rendkívüli ülésén, hogy az oroszoktól vett szerelvények többsége valójában új – értesült a Népszava.

Az Orbán-Putyin “metrómutyi”-ra sokadszor fizetünk rá.

2020. január 3.

Hírek

Kivonták a forgalomból a felújított orosz metrószerelvények elsőként érkezett hat kocsiját. A padlólemezeket ugyanis gyakorlatilag felzabálta a rozsda. A 69 milliárdért beszerzett új szerelvényekkel nagyobb a baj, mint gondolták.

Elpárologtak Tarlós metró légkondi ígéretei

2019. június 21.

Hírek

A városháza megkukult, de a BKV se tud semmi biztosat a Tarlós által beígért M3-as klímákról, se arról, mi lett a főpolgármesteri légkondi-vizsgálat eredménye. A Magyar Narancs egy szót sem tudott kihúzni a főpolgármestertől arról, mikor fogja teljesíteni az ígéretét, azaz mikor szerelik fel az első légkondicionálókat a 3-as metró felújított szerelvényeire.

Orosz-magyar metrómutyi

2018. június 24.

Hírek

Hivatalosan Budapesten, forgalomban lévő felújított metrókocsit fotóztak le leharcolt állapotban Moszkva mellett, a “felújítást” végző Metrowagonmash üzemének közelében. De ezen csak az lepődik meg, aki eddig elhitte, hogy valóban felújított metrókocsikat kaptunk vissza.

Sokba került az orosz pandametró

2017. október 27.

Hírek

A lengyel főváros új metrószerelvényeket venne majdnem annyiból, amennyiért mi felújíttattuk (?) az oroszokkal a 3-as vonalán gyakran lerobbanó, légkondi nélküli kocsikat. Persze ők nem akarnak Putyin atomgyarmatává válni.

Napi 7 millió a veszteglő metrókért

2017. június 27.

Hírek

Napi 23 ezer euró kárátalányt, átszámítva 7,1 millió forintot követelhet a BKV szerelvényenként az orosz Metrowagonmash-tól a forgalomból múlt pénteken kivont járművek után – írta a Hvg.hu.

Egyre szánalmasabb az orosz metro saga

2016. június 9.

Hírek

Sürgősen kellene az oroszoknak a pénz, ezért minél hamarabb szállítanák a – most már egyértelműen nem felújított, hanem raktárkészletes – szerelvényeket. A cég nem akarja megvárni a következő választásokat. A gyorsítással viszont nem sokat nyer a BKV.