Szatyorválság Mexikóvárosban

2020. január 17.

Hírek

Az év első napján hatályba léptek Mexikóváros szilárd hulladékokról szóló törvényének új rendelkezései, amelyek tiltják az eldobható nejlon reklámszatyrok forgalmazását és osztogatását a városban.

Mexikóvárosi légszenny paradoxon

2019. május 15.

Hírek

A 9 milliós megapolisz levegője a bozóttüzek miatt annyira szennyezett, hogy még járdát söpörni sem szabad. De az autóforgalmat nem korlátozzák.

Tigris kölyök postai csomagban!

2018. február 15.

Hírek

Mexikói hatósági ellenőrök tegnap egy benyugtatózott két hónapos bengáli tigris kölyköt találtak egy expressz postai küldeményben.

A házi pulykák az ősi Mexikóból származnak

2018. január 20.

Hírek

Egy nemzetközi kutatócsoport szerint a házi pulykák az ősi Mexikóból származnak, az aztékok és a maják nemcsak étkezési céllal, hanem kulturális jelentőségük miatt tarthatták az állatokat, amelyeket különböző szertartásoknál, áldozatok bemutatásánál is használtak.

Mexikó több államában betiltotta a gmo szóját

2017. november 24.

Hírek

A mexikói mezőgazdasági hatóság visszavonta a Monsanto agrokémiai óriásvállalat által előállított, genetikailag módosított szójavetőmag forgalombahozatali engedélyét hét szövetségi államban – írja a Reuters hírügynökség a cég közlésére hivatkozva.

Túléli, mégis kihalhat az axolotl

2017. november 16.

Hírek

A világ legismertebb szalamandrafaja, Mexikó nemzeti ikonja a betelepülő ragadozók és a környezetszennyezés miatt került a kipusztulás szélére. Legalábbis a saját élőhelyén.

Az átlag mexikói nem igazán jut avokádóhoz

2017. október 1.

Hírek

Mexikóban az egyre növekvő export miatt lassan nem jut avokádó a hazai piacra, és ami van, az is meghaladja árban az egyszeri polgár lehetőségeit. Pedig az avokádó a mexikói konyha egyik legfontosabb alapanyaga… volt.