Lobbizik a Monsantó a glifozáttilalom ellen

2021. február 22.

Hírek

A mexikói elnök, Andres Manuel Lopez Obrador 2024-et jelölte meg a farmerek számára a glifozáthasználat megszüntetésére, a Monsanto és USA-tisztségviselők azonban nyomást gyakorolnak az országra a tiltás leállítása érdekében.

Jót tett az állatszaporulatnak a járványhelyzet

2021. február 1.

Hírek

Sokkal több állatnak születtek utódai egy mexikói rezervátumban, mióta nincsenek látogatók. A gondozók szerint az állatok nem tudják, hogy járvány van, de azt megérzik, hogy kevesebb a látogató. Így pedig nyugodtabbak is.

Még nincs háború a vízhiányos mexikói-amerikai határon

2020. október 25.

Hírek

Apokaliptikus katasztrófafilmek és a klímaválság legsötétebb forgatókönyvei szoktak olyan jövőt jósolni, amelyben az életben maradásért folytatott harc a víz körül forog. Bár háború még nem tört ki miatta, a világon egyre több helyen vannak komoly konfliktusok az egyre fogyatkozó víztartalékok körül.

Szatyorválság Mexikóvárosban

2020. január 17.

Hírek

Az év első napján hatályba léptek Mexikóváros szilárd hulladékokról szóló törvényének új rendelkezései, amelyek tiltják az eldobható nejlon reklámszatyrok forgalmazását és osztogatását a városban.

Mexikóvárosi légszenny paradoxon

2019. május 15.

Hírek

A 9 milliós megapolisz levegője a bozóttüzek miatt annyira szennyezett, hogy még járdát söpörni sem szabad. De az autóforgalmat nem korlátozzák.

Tigris kölyök postai csomagban!

2018. február 15.

Hírek

Mexikói hatósági ellenőrök tegnap egy benyugtatózott két hónapos bengáli tigris kölyköt találtak egy expressz postai küldeményben.

A házi pulykák az ősi Mexikóból származnak

2018. január 20.

Hírek

Egy nemzetközi kutatócsoport szerint a házi pulykák az ősi Mexikóból származnak, az aztékok és a maják nemcsak étkezési céllal, hanem kulturális jelentőségük miatt tarthatták az állatokat, amelyeket különböző szertartásoknál, áldozatok bemutatásánál is használtak.