35 világváros ígérte meg a légszennyezés visszaszorítását

2019. október 13.

Hírek

A világ legszennyezettebb nagyvárosai közül 35 tett ígéretet a légszennyezettség csökkentésére október 11-én Koppenhágában, hogy így megvalósítsák az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a levegő minőségére vonatkozó célkitűzéseit.

Tovább zöldül a Függőleges Erdő

2015. szeptember 26.

Hírek

Átadása után egy évvel is tökéletes látványt, és friss levegőt nyújtanak Milánó zöld ikertornyai. A 18 és 26 emeletes toronyházakon 8.900 m2 terasz van, ahol több mint 900 fa, 5000 bokor, és 10.000 talajtakaró aljnövény él.

Itáliában hasít Európa leggyorsabb vonata

2015. június 3.

Hírek

A hónap közepén helyezik üzembe Olaszországban Európa leggyorsabb és legkényelmesebb szupervonatát. Michele Mario Elia, az olasz államvasutak vezérigazgatója szerint a hihetetlen komfort nem kerül többe.

Eddig bejött a milánói dugódíj

2012. szeptember 19.

Hírek

Máris közel egyharmadával csökkentette az autósforgalmat a Milánóban második napja működő dugódíj, melyet két hónapos szünet után vezettek be ismét.

Ismét lesz Milánóban dugódíj

2012. szeptember 8.

Hírek

Újra hatályba lép Milánó városközpontjában a járművek számára januárban bevezetett, majd júliusban felfüggesztett öteurós belépési díj.

Addig utazzatok a metrón, amíg össze nem nyomnak!

2011. december 29.

Hírek

Az új évtől a gépjárműveknek fizetős lesz a városközpontba való behajtás, így a metróval utazók számának jelentős növekedése várható. Ezért állnak munkába a nyomóemberek a milánói metrón.

Állati taxi Milánóban

2011. november 29.

Hírek

Milánóban naponta száz állatot szállítanak gazdáik taxival. A fuvarozók alkalmazkodtak és egyre szélesebb körű szolgáltatást kínálnak.