Energiaklub kontra Miniszterelnökség – szánalmas jogi kiskapu

2017. szeptember 27.

Hírek

Az Energiaklub pert indított a Miniszterelnökség ellen Paks II tenderének elmaradása ügyében. A tegnap lezajlott tárgyalás alapján egyelőre úgy tűnik, hogy nem léteznek olyan hivatalos dokumentumok, amelyek alapján a kormány a Roszatom, és az orosz technológia mellett döntött.

Lenullázta Jávor jegyzeteit a Miniszterelnökség

2016. február 11.

Hírek

Hónapokig vizsgálta a paksi megvalósítási szerződéseket Jávor Benedek PM-es ellenzéki politikus. Ezekből jegyzeteket készített magának, ám a Miniszterelnökség úgy adta ki neki azok másolatát, hogy azokon egyetlen mondat sem maradt. A Facebookon fakadt ki az ellenzéki politikus.

Amikor az állam bedarálja saját gyermekeit

2016. január 31.

Hírek

Önálló intézményeket minisztériumi főosztályokká, az ott dolgozó, esetleg még független értelmiségi állami alkalmazottakat kormányhivatalnokokká degradálnák. Ezt jelenti a kormány bürokráciacsökkentésként kommunikált központosítási terve.

Ingyenhitelt kapnak a családok EU-pénz helyett!

2015. november 1.

Hírek

Több hete tartó bizonytalanság után azt jelentette be a Miniszterelnökség, hogy az augusztusban beígért, 40%-nyi vissza nem térítendő uniós támogatás helyett 66%-nyi részarányban lényegében ingyenhitelt biztosít a kormány a magáningatlanok energetikai korszerűsítésére. A fennmaradó egyharmadnyi részt a családoknak maguknak kell előteremteni az ilyen beruházások megvalósításához, igaz ez alacsonyabb az augusztusban jelzett 45%-nál.

Orbánhoz kerül a paksi bővítés

2014. október 7.

Hírek

A paksi atomerőmű bővítéséhez kapcsolódó teljes projekt átkerül a Miniszterelnökséghez a Magyar Villamos Művek Zrt.-től – írta ma a Napi Gazdaság, egymástól független, pontosan meg nem nevezett iparági forrásokra hivatkozva.