Mit tanulhatunk a természettől? Dr. Victor András – a hazai környezeti nevelés doyenje

2020. november 25.

Hírek

A természetre a körfolyamatok, az emberre a lineáris folyamatok a jellemzőek. Növekedés vagy fejlődés? Nem tudjuk, hogy mekkora a bioszféra helyreállási képessége. Az Orbán kormány visszavitt minket a 70’-es évekbe az oktatás szemléletmódjában is. Miért, és hogyan alapította meg a Magyar Környezeti Nevelési Egyesületet? Mit tanít 14 unokájának a természetről?

NAT 2020: a fenntarthatóság hébe-hóba beleírva, kipipálva

2020. március 7.

Hírek

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakértői – az egyesület tagságának bevonásával – saját szakmai szempontjukból, vagyis a környezeti vagy fenntarthatóságra nevelés szempontjából elemezték a NAT 2020-at. Ez eredmény e téren is lehangoló.

Utak a fenntarthatósághoz – A megelőzés tanulása

2012. szeptember 20. - 2012. szeptember 23.

Helyszín: Budapest

Programok

UTAK A FENNTARTHATÓSÁGHOZ – A MEGELŐZÉS TANULÁSA  Országos konferencia. Az idén 20 éves Magyar Környezeti Nevelési Egyesület – más hasonló civil szervezetekkel együttműködve – országos konferenciát rendez. A konferencián körüljárjuk, hogy milyen ismereteket, készségeket kell minden egyes személynek és a szűkebb-tágabb közösségeknek elsajátítaniuk ahhoz, hogy megelőzhessük korunk megannyi környezeti problémáját, illetve azok továbbterjedését. Várunk minden… Tovább »

Otthon az erdőben – pályázat általános- és középiskolák részére

2011. november 03. - 2011. november 30.

Helyszín: Budapest, Budaörs és a vonzáskörzete

Programok

2011. az Erdők Nemzetközi Éve. Ebből az alkalomból egyesületünk az IKEA Lakberendezési Kft. támogatásával Budapest, Budaörs és a vonzáskörzetükbe tartozó települések általános- és középiskolái részére pályázatot ír ki erdőkkel, fákkal kapcsolatos oktatási projekt tervezése és megvalósítása témában. A Pályázati felhívás, a jelentkezési lap és a pályázati űrlap elérhető itt >>> Események: 2011. november 14. projektindító… Tovább »

Szén-dioxid Nyomozók verseny második fordulója

2011. szeptember 13. - 2012. március 31.

Helyszín: országos verseny

Programok

A diákok is bevonhatóak az éghajlatváltozás elleni küzdelembe! Segíteni kell nekik megérteni, hogy mindennapi életükkel milyen hatással vannak a környezetükre. Tudatos energiafogyasztásra és szemléletváltozásra van szükség, melyek fejlesztésére a diákok aktív részvételével zajló iskolai programok nagyon alkalmasak. A nagy sikerre való tekintettel a 2011/12-es tanévben a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület meghirdeti a nemzetközi „Szén-dioxid Nyomozók”… Tovább »