Újabb 8 hónapot késhet a mohi atomerőmű

2019. április 18.

Hírek

Beigazolódott az ellenzék egy héttel ezelőtt megfogalmazott gyanúja: mára 
a Szlovák Villamos Művek is elismeri, hogy képtelen lesz 
az aktuális ütemtervben meghatározott időpontig átadni 
a mohi atomerőmű 3. blokkját, ráadásul az építkezés költségei is tovább nőnek.

Mindenképpen ráfizetünk a bősi erőműre

2014. november 23.

Hírek

Az állami MVM – amelynek nincs – és a negyedrészben állami Mol – amelynek van pénze – megvenné a többek között két atomerőművet és a bősi vízerőművet is tulajdonló Szlovák Villamos Művek irányító részvénycsomagját. Kérdés, miért?

5 évet is csúszhat a mohi atomerőmű

2014. október 8.

Hírek

Már negyedszer tolódik későbbre a mohi (Mochovce) atomerőmű új, harmadik és negyedik blokkjának beindítása, és a mostani tervek szerint 2017-ig kerülhet majd arra sor – jelentette ma a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti lap a beruházás vezetőjére hivatkozva.

Csúszik és drágul a mohi atomenergia

2014. június 10.

Hírek

Nem csupán a költségek szálltak el, hanem már az átadási határidő is jelentősen csúszik a mohi atomerőmű bővítési projektjében. A biztonsággal kapcsolatos tesztelés szinte kiszámíthatatlanná teszi a fejlesztést.

Tanulhatnánk a szlovákok hibáiból

2013. november 15.

Hírek

Se lenyelni, se kiköpni nem tudja a szlovák kormány az ország energiaszolgáltatásáért felelős olasz Enelt, amellyel súlyosan megromlott a viszonya. Az olaszok eladnák szlovák leányukat, ám a Pozsony csak eladósodás árán vehetné állami tulajdonba a céget. Az atomon bukhatnak.

A Mohi atomerőmű árnyoldala

2013. november 13.

Hírek

Problémák merültek fel a mohi atomerőmű építése során – erről tanúskodnak a létesítmény állítólagos építőmunkásaitól származó levelek. Az új blokkok építése során állítólag veszélyes komponenseket használnak.

Illegális a Mohi atomerőmű építése

2013. szeptember 16.

Hírek

Helyt adott a szlovákiai Legfelsőbb Bíróság a Greenpeace keresetének és törölte a mohi atomerőmű 3. és 4. blokkjának befejezésére négy évvel korábban kiadott engedélyt,. A bíróság kimondja, hogy újra kell kezdeni az engedélyeztetési folyamatot, mivel abba eredetileg nem vonták be az érintetteket.