A jelenlegi betonszörnynél is magasabb lesz a rózsadombi luxusház

2016. december 17.

Hírek

Mindenki látja a Rózsadomb tetején az évtizedek óta több tulajdonost is megélt SZOT szálló torzóját, mely a kormányhivatal 7. bugyrába eldugott bontásról és új építéséről szóló határozat szerint 7 méterrel magasabb lesz, 2 szintes – barlangot veszélyeztető – mélygarázzsal.

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara

2016. szeptember 25.

Hírek

Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.

Fazekas minisztert a barlangba!

2015. október 11.

Hírek

Kormányzati szervekkel folytatott többszöri levélváltás nyomán súlyos aggodalomra ad okot a világörökségi várományos Molnár János-barlang sorsa. Az LMP ha kell, feljelentéssel akadályozza meg a természetkárosítást.

Világörökségi várományos helyszín egy budapesti albérlet áráért?

2015. augusztus 8.

Hírek

Már világhírű barlangjaink is a hanyag kezelés, a haszonszerzés ingoványos terepévé váltak. Mindez a szemünk láttára történik, még akkor is, ha éppen egy földalatti, természeti világörökségi várományos helyszínről, a budai Molnár János-barlangról van szó.

Mutyi gyanú a Molnár János-barlangnál

2015. június 28.

Hírek

Az LMP a barlangok világnapján figyelmeztet a Budapest II. kerületi Molnár János-barlang igen zavaros helyzetére. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság pályázata búvároktatás és merülések céljából átadná a barlang üzemeltetését hasznosításra rendkívül alacsony, százezer forintos havi bérletidíj-minimummal, viszont a nagyközönség elől elzárná a páratlan természeti képződményt.