Népszavazást kezdeményez az LMP a paksi bővítésről

2017. február 24.

Hírek

A Momentum Mozgalom olimpiát megtorpedózó népszavazási aláírásgyűjtő sikerén felbuzdulva Paks 2 ügyében beindult az LMP: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?” – így hangoznék az LMP népszavazási kérdése. Az Alapjogokért Központ szerint nem kezdeményezhető népszavazás a beruházásról.

Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

2017. február 22.

Hírek

Budapest nem pályázik a 2024-es olimpiára, a kormányfő, a budapesti főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ma délután úgy döntött: visszalépünk a pályázattól. A magát nemzetinek hazudó kormány most vette semmibe 266 ezer választópolgár akaratát és gyáván elfutott – áll a Momentum Mozgalom közleményében.

NOlimpia: Baló György vendégei a népszavazás kezdeményezői

2017. február 4.

Hírek

Olimpiát nézni szeret a világ, de rendezni már sokkal kevésbé. Az óriási terhek miatt a 2024-es játékokra már csak Párizs, Los Angeles és Budapest pályázik. Visszavonult Boston, Hamburg és Róma is. Párizsban és Los Angelesben is kétszer volt már olimpia, Magyarországon még soha. Párizsban és Los Angelesben nem terveznek népszavazást. Budapesten igen: három elbukott kezdeményezés… Tovább »

A budapestiek 60 %-a népszavazást akar az olimpiáról

2017. február 1.

Hírek

A Medián január végi, a HVG megrendelésére készült felmérése szerint jó kétharmados többségben vannak azok, akik nem támogatják az olimpiai játékok megrendezését, mert másra költenék azt a sok pénzt, amibe kerül.

A budapesti olimpia is adósságba döntené az országot

2017. január 15.

Hírek

A jövő héttől Budapest legforgalmasabb csomópontjain gyűjtik az aláírásokat a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért. Négy csapda, amin nem ártana elgondolkodnia mindenkinek: a biankó csekk, irreális becslések, a Fidesszel még ennél is drágább lehet, cirkusz a népnek és kenyér a csókosoknak.