A perverz állami támogatások és a természeti tőke

2022. december 24.

Hírek

December 7–19 között tartották az ENSZ Globális Biológiai Sokszínűség Konferenciát Montréalban. Mennyire volt sikeres, vagy sikertelen a COP15? Mi zajlik a színfalak mögött, a folyosói beszélgetésekben? Mi köze a kissebségi jogoknak a biodiverzitáshoz? Miben vétkesek a politikusok, és miért beteg a hazai természetvédelem? A montreáli személyes élményeiről is mesél podcastunkban a konferencia egyik hazai szakértő… Tovább »

Megszületett a megállapodás az ENSZ biodiverzitás csúcstalálkozón

2022. december 20.

Hírek

December 7 – 19 között tartották Kanadában az ENSZ soros biodiverzitási konferenciáját. A 4 éve tartó tárgyalások csúcspontjaként a COP15-ön a világ országai elfogadták a kunming-montreali globális biodiverzitás-megőrzési keretstratégiát. Ez a világstratégia az emberiséget fenyegető ökológiai válság kezelésére jelöli ki a következő évtized cselekvési irányait.

Hangulatjelentés a COP15 biodiverzitási konferenciáról

2022. december 18.

Hírek

December 7 – 19 között tartják Kanadában az ENSZ soros biodiverzitási konferenciáját. A COP15-ről számol be folyamatosan Montrealból – Kun Zoltán élővilág és tájvédelmi szakértő, a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetsége elnöke. Személyes beszámolói időrendi sorrendben:

A természetvédelem megújítását követelik a zöldek Budapesten és több európai városban

2022. december 6.

Hírek

December 7-én kezdődik az ENSZ égisze alatt létrejött Biológiai Sokféleség Egyezmény részes feleinek konferenciája (CBD COP15) Montrealban. A találkozó nyitónapjának előestéjén Európa-szerte, sőt még a háború sújtotta Ukrajnában is megmozdulásokat szerveztek zöld aktivisták, hogy felhívják a figyelmet: sürgősen új alapokra kell helyezni a természetvédelmet.