Így csökkentheted rezsiszámládat az energiafaló háztartási gépekkel

2022. december 3.

Hírek

Megélhetési költségeink az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen magasak, és ezeknek jelentős részét az energiaszámlák kifizetése jelenti. A szükségleteknek megfelelő, tudatosan használt, energiatakarékos háztartási készülékek és praktikák segíthetnek energiát megtakarítani, spórolni.

Ön ideális hőfokon mossa ruháit?

2021. április 15.

Hírek

Miért lett a 30 az új 40 a mosásnál? Egy friss kutatás szerint a berögzült mosási szokásainkkal nem veszünk tudomást a klímaváltozásáról.

Ruhánkra tapadt magokkal is terjeszthetjük az invazív fajokat

2020. október 13.

Hírek

Az emberek nagy számban és messzire terjeszthetnek növényi magokat a ruházatukon, amelyek még a gépi mosást követően is megőrizhetik csíraképességüket, így tudtunkon kívül szerepünk lehet a növényfajok terjesztésében – állapítják meg az Ökológiai Kutatóközpont munkatársai legújabb kutatásukban.

Két év önkiszolgáló mosoda = egy mosógép ára

2018. május 31.

Hírek

Négy budapesti önkiszolgáló mosodát tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, ebből az egyik országos hálózattal rendelkezik. Vizsgálták a mosás, szárítás idejét, a rugalmasságot, gyerekbarát szolgáltatást és a környezetvédelmi szempontok érvényesülését is.

Kórokozó mosógépprogram

2013. augusztus 30.

Hírek

A környezetkímélő és olcsó 30 fokos gépi mosás ideális a baktériumok szaporodásához, amelyek a mosógépben maradva újabb adag ruhát fertőznek meg. Egy friss kutatás szerint a gép belsejében élő mikroorganizmusok további mosások vizébe kerülnek, két evőkanálban akár egymillió is lehet belőlük.

Mosógépek és mosószerek története

2011. szeptember 10.

Helyszín: Műszaki Tanulmánytár 1117 Budapest, Prielle Kornélia u.10.

Programok

A mosógépek és mosószerek történetével, jövőjével foglalkozó előadások, tárlatvezetések és alkotóműhely várja az érdeklődőket szeptember 10-én a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) műszaki tanulmánytárában Budapesten. A háztartástechnikai gyűjteményben Vámos Éva, az MMKM főmuzeológusa kalauzolja majd a látogatókat, ezen kívül műtárgybemutató és előadások színesítik a programokat, a kisebbeket pedig alkotóműhely várja. A családi nap előadói… Tovább »