Black Friday őrület – melyik háztartási gépet érdemes lecserélni?

2020. november 22.

Hírek

A Black Friday-napokhoz kötődő akciósorozat miatt aktuális a kérdés. Pl. azért, mert a magyar háztartásokban mindennapi munkát végző háztartási nagygépek (pl. hűtőgépek, mosógépek) közel fele 8 évnél idősebb. A korosabbak pedig sokszor lényegesen többet fogyasztanak, mint az újak. Sokan ilyenkor szerzik be az akciós, leértékelt nagyobb műszaki cikkeket. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szerint az árak… Tovább »

Mosógépet venne? A választásban segíthet ez a teszt

2019. október 8.

Hírek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 43 új mosógép labortesztjéből kiderül, hogy nem csak félmillióért, de egy kis kompromisszummal akár 120-130 ezerért is a miénk lehet egy jól teljesítő, 7-9 kg kapacitású mosógép.

Két év önkiszolgáló mosoda = egy mosógép ára

2018. május 31.

Hírek

Négy budapesti önkiszolgáló mosodát tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, ebből az egyik országos hálózattal rendelkezik. Vizsgálták a mosás, szárítás idejét, a rugalmasságot, gyerekbarát szolgáltatást és a környezetvédelmi szempontok érvényesülését is.

Sokat bukhat, aki ár alapján választ mosógépet

2017. március 1.

Hírek

14 gyártótól összesen 30 terméket tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete az International Consumer Research & Testing hálózat tagjaként külföldi laboratóriumban. Itt talál segítséget a környezetbarát választáshoz.

Lemaradt a mosógépcseréről? Sebaj.

2015. július 16.

Hírek

Várhatóan újabb 500 millió forintot fordít a kormány a mosógépcsere-programra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Napi Gazdaságnak.

Július elsejétől lehet pályázni mosógépcsere-támogatásra

2015. június 24.

Helyszín: Budapest XI. Kosztolányi Dezső tér 2.

Sajtótájékoztatók

 „Utolsó csengetés!” Már csak hét nap, és meg lehet kezdeni a pályázatok benyújtását az államilag támogatott mosógépcsere-programra. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium május 28-án hirdette meg az Otthon Melege Programhoz kapcsolódó pályázati felhívást. A program keretében akár 45.000 forint támogatás is kapható az öreg, energiafaló mosógépek takarékos, új készülékre történő cseréjéhez.

Országosan 12.000 mosógépért lehet pályázni

2015. május 29.

Hírek

Július 1-től szeptember 30-ig lehet majd új mosógépért pályázni az Otthon Melege program keretében. Az új gép árának akár a felét kifizeti az állam, ha energiatakarékos. A teljes keret bruttó 500 millió – ennyiből biztos kijönne egy focistadion VIP páholya.

Hűtő után mosógéppályázat

2015. április 21.

Hírek

Május végétől lakossági mosógépcsere-pályázat várható; a lebonyolításra a szaktárca új céget alapított, amely a feladatot az immár megszokott magánzónak adta le. A kormány önmagát is ostorozza, miután az EU pert akasztott a nyakunkba az energiatakarékosság elhanyagolása miatt.