Öko Voluta – kincskeresés a Mosoni-Dunán

2019. június 08. - 2019. június 10.

Helyszín: Mosonmagyaróvár - Győr

Programok

Fedezd fel a Mosoni-Duna természeti és kulturális értékeit! A BIKE&BOAT projekt keretében a legtöbb víziturisztikai fejlesztés a Mosoni-Duna mentén valósul meg kikötők formájában. A Mosoni-Duna a hazai víziturizmus egyik gyöngyszeme csodálatos meandereivel, kisebb nagyobb szigeteivel és ligeterdeivel. Az ÖKO VOLUTA keretében Mosonmagyaróvártól Győrig végig evezve, majd onnét vissza tekerve fogjuk játékos, kalandos módon felfedezni a… Tovább »

21,5 milliárdért rehabilitálja a Dunát Mészáros Lőrinc

2017. december 18.

Hírek

Újabb közbeszerzést nyert a Mészáros és Mészáros Kft. Ezúttal a Kötviép’B Kft.-vel közösen nyert a “nemzeti főoligarcha” cége 21,5 milliárd forintot, amelyből a Mosoni-Duna torkolati szakaszát kell rehabilitálniuk: áthelyezik az egyik csatornaágat, kikotorják a medret, hajózsilipeket alakítanak ki, felhúznak egy kiszolgáló építményt, építenek egy árvízvédelmi gátat is, illetve feltöltik majdnem az egész partszakaszt.

Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt

2017. június 26.

Hírek

A Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint-visszaállítását szolgáló projekt elindult, ajánlattételi szakaszban van a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában ma a parlament honlapján.

Mesterséges félsziget a lápi pócnak

2015. március 8.

Hírek

Az „ezer sziget országát” érintő káros természeti és emberi beavatkozások következtében kialakult kedvezőtlen folyamatok megállítása érdekében 6,3 milliárdos rehabilitációt végez a Szigetközben a vízügyi igazgatóság.

Vizet a Dunába! – Konferencia a Duna elterelésének 20. évfordulóján

2012. október 13.

Hírek

A Duna elterelésének 20. évfordulója alkalmából rendezett tanácskozáson az egybegyűltek felidézték a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer Dunakilitit érintő beruházását, és a beruházás leállítását követő történéseket. A Szigetközben élők úgy gondolják, hogy van megoldás a térség vízgazdálkodási gondjaira.

Vizet, vagy gátat a Dunába?

2012. október 9.

Hírek

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága mai ülését a Dunakiliti duzzasztómű vezérlőközpontjában tartotta, melyen szó volt a térség vízgazdálkodásával kapcsolatos népi kezdeményezésről is. Mire is kellett 71.000 aláírás? Népi kezdeményezés és tiltakozók.

Fenntartható fejlődés bizottsága a szigetközről

2012. október 09.

Helyszín: Dunakiliti

Sajtótájékoztatók

A Fenntartható fejlődés bizottsága a Dunakiliti duzzasztómű vezérlőközpontjának tanácstermében 2012. október 9-én (kedd) 10.00 órakor kihelyezett ülést tart.

13 milliárdos Duna menti fejlesztés

2011. november 12.

Hírek

Két, összesen 13 milliárd forintos Duna menti fejlesztési program indul jövőre az Új Széchenyi Terv keretében – jelentette be Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár. Cél a Szigetközben és a Mosoni-Duna térségében a természetvédelmi területeket érintő kedvezőtlen helyzet rehabilitációja.