4 milliárd közpénzt égetett el az Orbán kormány az értelmetlen MotoGP pályára

2023. január 8.

Hírek

Az eredeti tervek szerint 65 milliárd forintból építették volna meg a hajdúnánási MotoGP-pályát, 2024-ben pedig már meg is rendezték volna rajta az első versenyt, előfordulhat azonban, hogy az egészből nem lesz semmi, pedig több mint négymilliárd forintot már el is költöttek rá az elmúlt években.

Kósáék 65 milliárdos MotoGP blöffje

2022. június 8.

Hírek

Az eredetileg tervezett 2023 helyett legkorábban valószínűleg 2024-ben tarthatnak versenyt a hajdúnánási pályán, ráadásul az Átlátszónak a helyi földtulajdonosok azt mondták, az építtető állami cég még nem fizette ki őket, hogy megszerezze a helyet, ahol a pálya épülne.

Lányi András: a szakadék felé vezető útról soha nem késő letérni

2021. szeptember 15.

Hírek

Az író, filozófus szerint Magyarországot csak zöld alapokon lehet sikeresen fejleszteni. Úgy látja azonban, hogy az ökopolitikának ma nincs képviselete hazánkban, és nincs is értelme zöld pártokról beszélni, amíg nem alakult ki a társadalmi bázisuk. A probléma, hogy ez egy évszázados folyamat, miközben az ökológiai katasztrófa már javában zajlik.

Miniszteri biztost kap a hajdúnánási környezetszennyező pénzpazarlás

2021. május 14.

Hírek

Balmazújváros korábbi polgármestere Tiba István Fidesz-képviselő a jelenlegi kétmilliós parlamenti juttatása mellé havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó – soha meg nem térülő, most 65 milliárdos – multifunkciós MotoGP versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

Underground természetvédelem – migráns helyett kitömött zokni a föld mélyén

2021. március 17.

Hírek

Vak, rezgéshullámokkal tájékozódik, nem alakul ki nála rák, az ötvenes években majdnem kiirtották, most fokozottan védett, szigorúan vegán, a politika beleszól a túlélésébe, hol a migráncskerítés, hol a MotoGP képében, de a párválasztása és szaporodása is szokatlan. Dr. Németh Attila  biológus 15 éve kutatja a földikutyákat, akiknek még a pontos fajszáma is kérdéses.