Lányi András: a szakadék felé vezető útról soha nem késő letérni

2021. szeptember 15.

Hírek

Az író, filozófus szerint Magyarországot csak zöld alapokon lehet sikeresen fejleszteni. Úgy látja azonban, hogy az ökopolitikának ma nincs képviselete hazánkban, és nincs is értelme zöld pártokról beszélni, amíg nem alakult ki a társadalmi bázisuk. A probléma, hogy ez egy évszázados folyamat, miközben az ökológiai katasztrófa már javában zajlik.

Miniszteri biztost kap a hajdúnánási környezetszennyező pénzpazarlás

2021. május 14.

Hírek

Balmazújváros korábbi polgármestere Tiba István Fidesz-képviselő a jelenlegi kétmilliós parlamenti juttatása mellé havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó – soha meg nem térülő, most 65 milliárdos – multifunkciós MotoGP versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

Underground természetvédelem – migráns helyett kitömött zokni a föld mélyén

2021. március 17.

Hírek

Vak, rezgéshullámokkal tájékozódik, nem alakul ki nála rák, az ötvenes években majdnem kiirtották, most fokozottan védett, szigorúan vegán, a politika beleszól a túlélésébe, hol a migráncskerítés, hol a MotoGP képében, de a párválasztása és szaporodása is szokatlan. Dr. Németh Attila  biológus 15 éve kutatja a földikutyákat, akiknek még a pontos fajszáma is kérdéses.