Brutálisan ráfizetünk mindannyian Orbán/Mészáros szénerőművére

2020. július 28.

Hírek

Tavaly, karácsony előtt egy nappal jelentették be, hogy a magyar állam energetikai vállalata, az MVM, megvásárolja a Mátrai Erőművet. Az eladó Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember volt. Az MSZP által kikért adatok szerint az eddig ismertnél négyszer többe fájhatott a Mátrai Erőmű a magyar állampolgároknak.

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás Hajdú-Bihar megyében

2018. december 13.

Hírek

Az állami tulajdonú nemzeti földvagyonunk – a villámgyors lebonyolítás tényeiből következtethetően bizonyára hosszasan előkészített, majd 2015 nyarán, a „migrációs válság” árnyékában, hirtelen bejelentett – kiárusítását a kormányzat részéről sok valótlanságot és a közvéleményt félrevezető csúsztatást is tartalmazó propagandakampány kísérte. Ezekről rántja le a leplet Ángyán József professzor sorozata, melynek 8. része a fideszes és MSZP-s… Tovább »

MSZP – civil zöldek megbeszélés

2015. február 10.

Helyszín: Budapest, Ipoly utca 3.

Sajtótájékoztatók

A Magyar Országgyűlés 2015. évi tavaszi ülésszaka során több olyan törvény is módosításra kerül, amely érinti a hazai és nemzetközi zöld civil és szakmai szervezetek tevékenységét is.

Senki sem veszélyezteti a magyar akácot

2014. május 4.

Hírek

Az MSZP szerint egyetlen európai testület sem akarja korlátozni a fehér akác termesztését, vagyis a Fidesz ostobaságán kívül senki nem veszélyezteti a magyar akácot.

Fidesz – MSZP nagykoalíciós atommutyi

2014. január 27.

Hírek

Egy 2007-ben titokban indított állami projekt volt az egyik korai előzménye annak az ügyletnek, amelyet Orbán Viktor kötött az oroszokkal a Paksi Atomerőmű bővítéséről. A szocialisták később a Fideszre támaszkodva készítették elő a beruházást, és ugyan ők nemzetközi pályázatot írtak volna ki, szerintük is világos volt, hogy az oroszoknak van a legnagyobb esélyük a munka… Tovább »

Mindenki másként a rezsicsökkentésről

2013. január 2.

Hírek

Értelmetlen PR-fogásnak tartja a rezsicsökkentést az LMP, és a lakások felújítását támogató zöld beruházási alapot javasol. Az MSZP szerint a rezsicsökkentés csak szépségtapasz. A Fidesz-frakció munkacsoportot alakított, a Jobbik szerint a 10 csak 3.

Mit titkol Illés Zoltán?

2012. július 4.

Hírek

Az MSZP szerint miközben a parlamenti vita zajlik a hulladékgazdálkodásról szóló törvény tervezete esetében Illés Zoltánék egy eddig nem ismert változatát készítik elő a javaslatnak.

Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett

2012. július 09.

Helyszín: 1066 Budapest, Jókai u. 6.

Sajtótájékoztatók

MEGHÍVÓ a Magyar Szocialista Párt Közgazdasági- és Környezetvédelmi Tagozatai „Zöld költségvetés az unortodox gazdaságpolitika helyett” c. előadó ülésére.

Fenntartható fejlődés: létfontosságú cél Magyarország számára is!

2012. június 24.

Hírek

“Bár az elmúlt húsz évben történtek előrelépések abba az irányba, hogy a világgazdaság működését a fenntartható fejlődés irányába hangolják át, az erőfeszítések növelésére van szükség.” – mondta dr. Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője ma az MSZP környezetvédelmi és nőtagozatának közös rendezvényén, a Rio+20 csúcstalálkozóval kapcsolatosan.