Halakat néztek a kisiskolások

2015. március 23.

Hírek

Március 22. a Víz Világnapja – ezt ünnepelték egy kétnapos rendezvényen Budapest ivóvízbázisa mellett, Szigetmonostoron.

ÖBI Szeminárium – botanikai előadássorozat

2014. október 02. - 2014. november 27.

Helyszín: Nemzeti Botanikus Kert Vácrátót

Programok

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetében rendszeres szakmai előadásokat terveznek csütörtökönként 9.30-tól Vácrátóton, a kutatóház tárgyalójában, ÖBI Szeminárium keretében. Az előadásokon az érdeklődőket szívesen látjuk! Az őszi program: 2014 október 2. 9.30 – 10.30. Molnár Zsolt: A hagyományos ökológiai tudás etnotájökológiai értékelése – a gyimesiek és a hortobágyi pásztorok tudása növényzetről, tájról. 2014… Tovább »

Nemzetközi konferencia őshonos növények magjairól

2014. február 19.

Hírek

Nagy-Britanniától Kazahsztánig 12 ország mintegy 60 szakembere vesz részt azon a nemzetközi konferencián, melyet az MTA Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete szervez Vácrátóton. A február 24-én kezdődő, kétnapos rendezvény célja, hogy a külföldi magbanki tevékenységben élen járó intézmények szakemberei megosszák tapasztalataikat a Pannon Magbank további fejlesztése és hazánk határain túlra történő kiterjesztése érdekében.

Magyarország élőhelyei – ÁNÉR 2011

Kiadványok

Magyarország élőhelyeit mutatja be az MTA Ökológiai és Botanikai Intézetének új kötete; a színes képekkel, ábrákkal gazdagon illusztrált kiadvány nemcsak botanikusok és kutatók számára nélkülözhetetlen szakkönyv, hanem haszonnal forgathatják egyetemi oktatók és a természetvédelmi szakemberek is.

Pannon Magbankban őrzik meg a hazai növényeket

2012. január 31.

Hírek

A Pannon Magbank a Pannon biogeográfiai régió vadon élő magvas növényeinek ex-situ megőrzését szolgálja a természetes élőhelyen történő védelem biztonsági kiegészítéseként. A 2010. január 1-től 2014. december 31-ig tartó Pannon Magbank Life+ projekt célja a tárolásra alkalmas őshonos, vadon élő hazai magvas növényfajok közül legalább 800 növényfajnak a begyűjtése és hosszú távú megőrzése. A Pannon… Tovább »