In memoriam Mangel Gyöngyi

2023. január 20.

Hírek

Néhány nappal 73. születésnapja előtt január 19-én elhunyt Mangel Gyöngyi (1950-2023), a hazai zöld újságírás kiemelkedő alakja, akit sokan főleg a Kossuth Rádió környezetvédelmi műsoraiból ismerhettek.

Újra találkozhatnak a hajóvonták az éterben

2018. április 16.

Hírek

Korábban a Petőfi Rádió közvetítette naponta a vízállásjelentést, melyből pl. megtudhattuk azt is, hogy hol tilos a Dunán a hajóvonták találkozása. 11 évnyi kihagyás után mától újra hallható e műsorelem a Kossuth Rádióban 14.00 után. Így legalább már elmondhatja az MTVA, hogy nyomokban tartalmaz közszolgálatot.

Nyílt levél a „közszolgálati” média munkatársaihoz

2018. március 4.

Hírek

Miután a közszolgálati sajtó a környezetvédelem területén is sokat csúsztat, elhallgat, és a kiegyensúlyozottság helyett a kormánypropagandával félretájékoztat, ezért a Nyilvánosság Klub nekik (is) szóló levelét mi is teljes terjedelmében közöljük. A nyílt levelet a közpénzből fenntartott MTI nem volt hajlandó lehozni.

Hulladékgazdálkodási csúsztatások a Magyar Televízióban

2016. április 15.

Hírek

A Mérték új sorozatot indít Szúrópróba címmel, amelyben a törvényi szempontok figyelembevételével rendszeresen elemzi a közmédia hírszolgáltatását. Nemrég az esti M1 Híradóban arról adtak hírt, hogy április elsejével bevezetik az új, országosan egységes hulladékgazdálkodási rendszert. De mégis miért a változás? – kívánkozott volna a kérdés, ha nem pusztán kormányzati hirdetőfalként működött volna a köztelevízió hírműsora.… Tovább »

MTVA S.O.S. – Bajban az erdő

2015. február 16.

Helyszín: Budapest, Budakeszi út 91

Sajtótájékoztatók

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) március 1-jére tematikus napot szervez a tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó civil kezdeményezések támogatására.

A bringások helyre tették az MTV műsorvezetőjét

2013. szeptember 6.

Hírek

A királyi tévében tegnap reggel Gulyás István a Ma reggel műsorvezetője a tekerőket a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélő söpredékének tartotta. A Magyar Kerékpárosklub elnöksége ma közleményben válaszolt az MTV tegnap reggeli műsorában “el nem hangzott kérdésekre”.

Lejáratja a bicikliseket a köztévé

2013. szeptember 5.

Hírek

A királyi tévé nem azonosul a kerékpárosokkal. Sőt, nemhogy nem azonosulni nem tud, hanem Gulyás István a Ma reggel műsorvezetője a tekerőket a közlekedésben résztvevők szabályszegő, visszabeszélő söpredékének tartja.

Elfogyott a közmédia Talpalatnyi zöldje – tiltakozz!

2013. február 19.

Hírek

Kedves Barátaink! Tisztelt Talpalatnyi zöld nézők! Rossz hírem van. A Talpalatnyi zöld lekerült a Duna Tv képernyőjéről. Tavaly június óta már csak ismétlő adások voltak és a 2013. március 17.- én induló új műsorszerkezetben már nem szerepel a legrégebben jelentkező Kárpát-medencei ökológiai magazin.