Az Európai Bizottság újabb 10 évig mérgezné polgárait a rákkeltő kockázatú glifozáttal

2023. szeptember 21.

Hírek

Az Európai Bizottság szerdán közzétett javaslata további tíz évre meghosszabbítaná a rákkeltő kockázatú glifozát gyomirtó engedélyét. A Bizottság javaslata szöges ellentétben áll az európaiak akaratával, és egy a héten az Európai Parlamentben tartott meghallgatáson vezető tudósok rávilágítottak, hogy a javaslatot megalapozó hatósági vélemények súlyos hibáikat és hiányosságokat tartalmaznak. Ezért  a Magyar Természetvédők Szövetsége és a… Tovább »

Hogyan költsünk el 2585 milliárd forintot? Két hete van a magyar lakosságnak elmondani erről a véleményét nyár közepén

2023. augusztus 1.

Hírek

Július 28. péntek 17 órakor került ki a kormányzati EU pályázati portálra a közel 2060 Mrd Ft uniós forrás elköltéséről szóló magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv (HET) “RRF REPowerEU” fejezetének 67 oldalas tervezete “társadalmasításra”. Miközben a magyar lakosságnak és szakmai szervezeteknek csupán két augusztusi hetük van rá, az Európai Bizottsággal már hónapok óta egyeztet a… Tovább »

A természetvédők sürgetik a kormányt, hogy határozottan mondjon nemet az „új GMO-k” deregulációjáról szóló brüsszeli javaslatra

2023. július 10.

Hírek

Az Európai Bizottság múlt hét szerdán hozta nyilvánosságra az “új génkezelési technikák” deregulációjáról szóló javaslatát, amely lényegében kivonná a szabályozási és jelölési kötelezettség alól az új generációs génmódosított szervezeteket. Az MTVSZ levélben fordult a kormányhoz, szorgalmazva, hogy Magyarország mielőbb utasítsa el határozottan a brüsszeli javaslatot.

A tények nyomában: létezik klímaigazságosság Hondurasban?

2023. július 8.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetségéhez csatlakozva Antal Éva, a Vászonzsákoslány néven ismert tartalomkészítő részt vesz egy tényfeltáró küldetésben, amelynek célja, hogy egy-egy globális délhez tartozó célországban, egy nemzetközi csapattal személyes tapasztalatokat gyűjtsön az adott terület éghajlatváltozási helyzetéről, társadalmi és gazdasági viszonyairól, megismerkedhessen az ott dolgozó környezetvédelmi szervezetekkel és erről hitelesen beszámoljon hazánkban is.

Elakadt a magyar energiaközösségi pilot projektek megvalósítása

2023. június 1.

Hírek

Egyetlen közösségienergia-fejlesztés sem tudott maradéktalanul megvalósulni mindmáig abból a 20 nyertes pályázatból, amelyek az energiaközösségek létrehozását célzó mintaprojektek valóra váltására nyertek támogatást az elmúlt években, noha a források felhasználására eredetileg szabott határidő lassan lejár.