A budapesti repülőtér sorsa talán rendeződik – csak a lakosság maradt ki

2024. június 13.

Hírek

Több mint 900 napja írta elő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret finanszírozó Európai Beruházási Bank két alapvető dokumentum pótlását a hitelnyújtás szabályosságának utólagos biztosítása érdekében. Ez a követelmény azonban azóta sem teljesült: a társadalmi egyeztetési terv és a környezetvédelmi és társadalmi irányítási terv nem készült el, legalábbis nyilvános információ nincs róluk.

Díjat kaptak a természetvédők a sikeres civil érdekérvényesítésért

2024. május 31.

Hírek

A Civil Díj zsűrije a Magyar Természetvédők Szövetségének és partnereinek – a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének, a Hungast csoportnak és a METRO Gasztroakadémiának – ítélte a legsikeresebb érdekérvényesítési projekt díját a Heti húsmentes nap a közétkeztetésben kampányért.

A magyar EU-elnökség kihívásai: új GMO-k és biodiverzitás – műhelybeszélgetés

2024. május 08.

Helyszín: 1052 Budapest, Apáczai Cs. J. u. 9

Sajtótájékoztatók

Az előttünk álló magyar EU-elnökség során a génmódosítás, valamint a biodiverzitás témakörében is számos kihívás áll előttünk. A műhelybeszélgetés során arról beszélgetünk, miként tudják a civil szervezetek segíteni azt, hogy a magyar EU elnökség sikeresen vegye ezeket a kihívásokat.

Elég a korrupció melegágyából, a forgóajtózásból

2024. március 5.

Hírek

Az Európai Beruházási Bank alelnökeként Vazil Hudák jóváhagyott egy 200 millió eurós hitelt a Budapest Airport sok problémával terhelt bővítésére. Majd csupán három hónappal azután, hogy távozott a Banktól, csatlakozott a reptér igazgatótanácsához – mutat rá a POLITICO Europe.

Veszélyes PFAS-peszticidek a gyümölcsökben és zöldségeinkben

2024. február 27.

Hírek

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az ún. PFAS-vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára.

Európai politikák a biodiverzitás és éghajlati válság ellen

2024. március 06. - 2024. március 06.

Helyszín: Aranytíz Kultúrház, Bp. V. Arany János u. 10.

Programok

Egyre többen döbbenek rá hazánkban, hogy a biológiai sokféleség csökkenése és az éghajlati válság nem csak a jövendő generációk életlehetőségét veszélyezteti, de a mai emberekre is kihat. Szakpolitikai beszélgetés.