Közvetlen brüsszeli forrásokat kaphatnak a magyar városok és régiók

2020. június 18.

Hírek

Egy minden eddiginél „zöldebb” irányt vehetnek a magyarországi települések a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának új kezdeményezése révén, amelynek célja, hogy a városok és régiók az európai zöld megállapodás középpontjába kerülhessenek, miközben hozzájárulnak az Európai Unió (EU) fenntartható növekedési stratégiájához és az új koronavírus-járvány nyomában kialakult gazdasági krízis helyreállításához.

Környezetkímélő tetőhűtés, kiválthatók a klímaberendezések

2018. október 09.

Helyszín: Budapest 1134 Váci út 31.

Sajtótájékoztatók

Idén nyáron is folyamatos problémát jelentett az üzemcsarnokok felforrósodása. Munkavállalók százait kellett egészségügyi ellátásban részesíteni, rendszeressé váltak a leállások. A nyári hőterhelés miatti extra költségek milliárdos nagyságrendben mérhetők. A klimatikus változások miatt a helyzet csak romlani fog.

Mennyi munkahelyet képes teremteni a tiszta energia?

2016. december 13.

Hírek

A csökkenő szélenergia és napelem árak, valamint az energiahatékonyság lehetővé teszik, hogy egyre könnyebben álljunk át a fosszilis tüzelőanyagok – főleg a szén – használatáról a megújuló energiaforrások felhasználására és a nagyobb energiahatékonyságra.

100% megújuló energia mindenkinek – kiszámoltuk, megvalósítható

2015. szeptember 30.

Hírek

A 2050-ig 100% megújuló energiára történő átállás költségei megtérülnek a fosszilis üzemanyagok költségeinek megspórolásából – erre az eredményre jutott a Greenpeace friss tanulmánya, amely a Német Űrkutatási Központtal (DLR) együttműködve készült. Az átállás a munkahelyek számát is növelné: csak a napenergia-ipar annyi embert foglalkoztatna, mint amennyit ma a szénipar.

Hol vannak a környezetmérnöki állások?

2015. június 3.

Hírek

A környezetmérnöki tevékenység fő célja, hogy a környezeti gondokból eredő kihívásokra megfelelő megoldások szülessenek. A környezetmérnök tudomány elsősorban az ember védelmére irányuló feladatokkal foglalkozik, figyelembe véve a környezetvédelem fontosságát. Zöld állást keres, kínál? Nálunk ingyen megteheti.

Lefejezik paksot?

2014. december 19.

Hírek

Az Orbán-kabinet a paksi atomerőmű vezérkarának a lecserélésére készül – értesült a Népszabadság. Lázár János a hét elején már említette, hogy változások várhatók. A bejelentés akkor teljes értetlenséget keltett, mostanra viszont –legalábbis Pakson – a tanácstalanság ijedtségbe ment át. Nagyon pedálozunk Paks-ügyben

Elhelyezkedési esélyek javítása a természetvédelmi szektorban

2014. december 9.

Hírek

Egy 2015-ben benyújtásra kerülő Erasmus+ pályázat azt a célt tűzi ki maga elé, hogy a természetvédelmi ágazatban elfogadott egyetemi (BSc, MSc) szakokon speciális karrier tanácsadással készítsék fel az egyetemek a frissen végzett álláskeresőket az európai munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Kérjük, szánjon pár percet e program kidolgozását segítő rövid kérdőív kitöltésére, hogy ezzel is támogassuk a természetvédelmi… Tovább »

Munkát, atomot?

2014. január 27.

Hírek

Komoly fejlesztésekkel akár háromszáz hazai vállalkozás alkalmassá tehető – a nemzeti fejlesztési tárca szerint – arra, hogy a tervezett paksi atomreaktor-építés beszállítója legyen. (Mi már sejtjük, melyik az a kettő-három, amelyik biztosan alkalmas lesz.) A bedolgozói program pedig állítólag tízezer munkahelyet is teremthet.

Kiút a zöld gazdaság

2012. június 3.

Hírek

A zöld gazdaságra áttérés 15 és 60 millió közötti új állást teremthet világszerte a következő két évtizedben, és dolgozók tízmilliói számára jelenthet kiutat a szegénységből. Ezt állapította meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legújabb jelentésében, amely a szervezet Zöld munkahelyek programjának (Green Jobs Initiative) irányításával készült.