Még a FIDESZ-szavazók többsége se ragaszkodik a Liget Projekt befejezéséhez

2019. december 7.

Hírek

A fideszes szavazók 46 százaléka ragaszkodik a Liget Projekt teljes kivitelézéséhez, 6 százalékuk teljesen leállítaná, 45 százalékuk pedig csak azon épületeket építtetné meg, amiket már elkezdtek. Utóbbi opciót az ellenzéki szavazóknak a túlnyomó többsége preferálja, derül ki a Publicus Intézet által az Azonnalinak eljuttatott kutatásából.

Eddig 119 milliárdot költött a kormány a Liget-projektre, és ez még csak a fele

2019. május 3.

Hírek

Öt év alatt összesen mintegy 119 milliárd forintot költött a Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt néven megvalósuló új kulturális intézmények megépítésére. Ezek mintegy felét a Néprajzi Múzeum, a Magyar Zene Háza, valamint az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ generálkivitelezési munkái teszik ki.

Érdekesség a Városliget elfeledett múltjából

2017. november 23.

Hírek

Tavaly Lenné év volt Németországban, ezért Peter Joseph Lenné eléggé a célkeresztbe került a művészettörténészek körében. Ő adta Bécsnek a Laxemburg kertet, Potsdamnak a Sanssouci kertet, Berlinnek a Tiergartent, a Luisenstädtischer csatornát és a Landwehrkanal-t, de annyi német városban tervezett – főként főúri kerteket – hogy a klasszicista tájképi kert stílusiránynak ő lett Németországban a… Tovább »

A budapestiek többségének nem kell a városligeti múzeumnegyed

2017. november 3.

Hírek

A budapestiek túlnyomó többsége továbbra is kizárólag közparkként szeretné megújítani a Városligetet, épületek nélkül: 72 százalékuk ráadásul abban is egyetért, hogy a jelenleg a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet inkább a Nyugati pályaudvar mögötti ipari terület fejlesztésével hozzák létre – derült ki a Greenpeace Magyarország Závecz Research által készíttetett közvélemény-kutatásából.

Mi lett volna a ligetnépszavazás tétje?

2017. május 9.

Hírek

Amikor 2013 decemberében, néhány nappal karácsony előtt Papcsák Ferenc fideszes politikus, aki jelenleg milliós havi díjazású jegybanki jutalomállásban dolgozik, vasárnap este benyújtotta a városligeti törvényjavaslatot, valószínűleg nem gondolta, mekkora vihart kavar majd ez évekkel később.

Mit tegyünk, ha egy rendőr beleordít az arcunkba?

2016. március 18.

Hírek

Mit tegyünk, ha egy napszemüveges rendőr két milliméter távolságból beleordítja az arcunkba, hogy “maga süket”? Akik látták a csütörtöki városligeti eseményekről készült felvételeket, köztük Illés Zoltán volt környezetvédelmi államtitkár és egy napszemüveges rendőr közötti kakaskodást, jogosnak tarthatják a felvetést.

Szinte semmi nem igaz, amit a múzeumi negyedről mondanak

2015. november 29.

Hírek

Különleges számmisztikának lehetünk tanúi a Városligetbe tervezett múzeumi negyeddel kapcsolatban. Baán László miniszteri biztos érveit a nol.hu Bardóczi Sándor tájépítész tényeivel ütköztette.

NEM! A VÉSZ módosítására (is)

2015. augusztus 16.

Hírek

A törvénytelen, alaptörvény ellenes, nemzetközi és hazai jogot sértő Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) legújabb módosítása törvényessé kívánja tenni a törvénytelent!

Bebukhat a városligeti múzeumi negyed

2015. április 30.

Hírek

Orbán Viktor is elbizonytalanodott, hogy ebben a formában van-e szükség a múzeumi negyed megvalósítására. Az EU egy centet sem ad a kormány víziójára, a budai Vár felújításával együtt pedig a Városliget átszabása alaposan megterhelné a központi költségvetést. A Múzeum-Liget sorsa egy májusi kormányülésén dőlhet el. A kormány szerint megvan a pénz.

Eddig 890 millió a Városliget átalakítására

2015. február 20.

Hírek

A kormány által kitalált múzeum-negyed beruházás szép lassan elkezdődni látszik: vasárnap három évre bezárt a Szépművészeti Múzeum. A Városliget zöldfelületének pusztítása, az építkezések ugyan még nem kezdődtek el, ám a projektet lebonyolító állami cég már közel 1 milliárd forintot elköltött. Csak az irodájuk bérleti díja havi 3,6 millióba kerül.