Az emberek többsége nem kér a Vásosliget orbaáni beépítéséből

2016. február 23.

Hírek

Semmiképp nem lehet túlzott népszerűséggel vádolni a Városligetbe tervezett Múzeumnegyed beruházást. Az Ipsos közvélemény-kutató többféleképpen megkérdezte a fővárosiakat, de mindig az jött ki, hogy a nagy többség elutasítja az új múzeumépületek felhúzását.

Szinte semmi nem igaz, amit a múzeumi negyedről mondanak

2015. november 29.

Hírek

Különleges számmisztikának lehetünk tanúi a Városligetbe tervezett múzeumi negyeddel kapcsolatban. Baán László miniszteri biztos érveit a nol.hu Bardóczi Sándor tájépítész tényeivel ütköztette.

Meddig lehet tovább fújni a Múzeumnegyed lufit?

2015. június 23.

Helyszín: Városháza utca 9 -11.

Sajtótájékoztatók

 Tisztelt szerkesztőség! Egy látványos rendezvényre szeretnénk meghívni önöket: A Civilzugló Egyesület az Új Erzsébetvárosért Demokrata Körrel közös Meddig lehet tovább fújni a Múzeumnegyed lufit? című demonstrációjára, sajtótájékoztatójára.

Bebukhat a városligeti múzeumi negyed

2015. április 30.

Hírek

Orbán Viktor is elbizonytalanodott, hogy ebben a formában van-e szükség a múzeumi negyed megvalósítására. Az EU egy centet sem ad a kormány víziójára, a budai Vár felújításával együtt pedig a Városliget átszabása alaposan megterhelné a központi költségvetést. A Múzeum-Liget sorsa egy májusi kormányülésén dőlhet el. A kormány szerint megvan a pénz.

Mindent a maga helyén!

2015. április 18.

Hírek

Budapest harmonikus és fenntartható fejlesztése megköveteli, hogy az egyedi tervek és kiemelt beruházások illeszkedjenek a főváros elfogadott hosszú távú fejlesztési koncepciójához. A „Múzeumliget” projekt ezzel ellentétes.

A múzeumi negyed tervpályázatának kudarca

2015. február 23.

Hírek

A nagy hírveréssel beharangozott pályázat középszerű eredménnyel zárult. Áttételesen azt mutatta meg, hogy nem Múzeumligetre, hanem a Városligetnek mint városi parknak a rehabilitá­ciójára és a budapesti kulturális együttesek térben kiegyensúlyozott fejlesztésére lenne szükség. – Schneller István kritikája a Ligetbe tervezett épületekről.

A Városliget beépítésére szórják a milliárdokat Orbánék

2015. február 3.

Hírek

Az idei tartalék közel tizedét vette ki a kormány a költségvetés tartalékából. Egy hónapig bírták, ám január 30-án elfogyott a türelem és mélyen belenyúltak a mézes bödönbe: Orbán Viktor két kormányhatározattal 8,8 milliárdot kanyarított ki különféle projektekre a költségvetés általános tartalékából.

Helyreáll a rend a ligetben és a várban

2014. november 24.

Hírek

Liget Budapest, a budai vár, fejünk fölött röpködő milliárdok, és az ellenzék fölösleges tiltakozása. Baán László előadásán járt a magyarnarancs.hu.

Elfogadták a Városliget átépítését

2014. június 30.

Hírek

18 igen, 13 nem: elfogadta a városligeti építési szabályzatot a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén. Tarlós István szerint “a Városliget tönkretétele borzasztó túlzó és idétlen kifejezés”.