Vajon kinek jó, hogy leégett a fonyódi berek?

2019. április 16.

Hírek

Nádas és lápos, amolyan „semmire se jó” a napokban leégett fonyódi berek. Az államnak azonban turisztikai tervei vannak a területtel. De van valami, vagy valaki, aki akadályozza ezt, a német tulajdonú bérlő jelenléte.

Mi vár a farmosi élővilágra a tűz után?

2019. március 10.

Hírek

A Pest-megye keleti részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Ennek egyik legnagyobb összefüggő területe, a Farmos melletti Nagy-Nádas égett le február utolsó napján.

Napi több száz szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat

2019. március 7.

Hírek

Február vége óta naponta 200-300 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Tegnaptól országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Az elmúlt 3 hétben országszerte kétezernél több szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat.

Leégett a Kékbegy Tanösvény

2019. március 1.

Hírek

Tegnap Farmos határában leégett több, mint 200 hektár védett és Natura 2000 terület: nádas, gyep, erdő, tanösvény. Hogy honnan indult a tűz, azt tudjuk, hogy ki gyújtotta meg, nyilván nehéz kideríteni. 12 megyében hirdettek tűzgyújtási tilalmat.

Tűzoltók kűzdenek a lángoló Hortobágyon

2017. augusztus 4.

Hírek

Több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park Nagyiván település közelében. Hőség – Az egész országban harmadfokú figyelmeztetés. Időközben sikerült eloltani a hortobágyi tüzet.

Idén már 54 ezer hektár égett le

2012. július 10.

Hírek

Idén az első fél évben mintegy 540 ezer hektár szabad terület égett le Magyarországon, és mintegy 12 és fél ezer esetben keletkezett erdő- és vegetációtűz. Egy idős erdő ökológiai regenerálódása akár 100 évig is eltart. Tűzmegelőzési sajtótájékoztatót tartottak a Pilisi Parkerdőben.

Benépesül a leégett kisvárdai nádas

2012. június 7.

Hírek

Visszatért az április végén leégett kisvárdai nádasba a korábban ott fészkelő védett madarak egy része, és fiókákat is költöttek, költenek az újraéledő területen.