Nagy-Britanniában a szélenergia megelőzte a gázt

2023. május 15.

Hírek

Nagy-Britannia szélerőművei 2023 első negyedévében először termeltek több villamos energiát, mint a gáz – derült ki az Imperial College London most közzétett jelentéséből.

Visszaszorulóban Nagy-Britannia őshonos növényei

2023. március 13.

Hírek

Az ember által betelepített növények teszik ki a természetben terjedő fajok többségét Nagy-Britanniában, ahol az őshonos növények több mint fele visszaszorulóban van – derült ki egy húsz évet felölelő tanulmányból, amelyet most hoztak nyilvánosságra.

Politikai földrengést is okozhat Londonban a palagáz-kitermelés engedélyezése

2022. szeptember 27.

Hírek

Újra engedélyezték Nagy-Britanniában a palagáz és palaolaj kitermeléséhez szükséges rétegrepesztést. Az Egyesült Államok energiaexportőr szerepét megalapozó technológiát a földrengések miatti aggodalom nyomán tiltották be korábban az Egyesült Királyságban. A brit energiaügyi miniszter szerint aki tilalmat akar, azt a Kreml fizeti.

Belefúlunk a műanyagszemétbe. Az újrahasznosítás önmagában kevés

2022. július 14.

Hírek

Ma már annyi műanyaghulladékot termel az ember, hogy az újrahasznosításuk szinte nem is csökkenti a probléma súlyát. Az Egyesült Királyságban a műanyag palackok 61 %-át, a műanyag edények 36 %-át, a fóliáknak mindössze 8 százalékát használják fel újra.

Újra háborús övezet lehet a Falkland-szigetek?

2022. április 2.

Hírek

Alberto Fernández elnök megint bejelentette Argentína igényét a brit korona fennhatósága alá tartozó dél-atlanti Falkland-szigetekre, amikért 40 éve a két ország háborút vívott egymással.

Megmentik a legritkább nagy-britanniai hüllő élőhelyet

2021. december 23.

Hírek

A dél-angliai Hampshire-ben és Sussexben, a South Downs Nemzeti Parkban 41 helyen állították vissza a fenyért, a sík, általában mészben szegény, savas talajon termő törpecserjékkel ritkásan benőtt élőhelyet. Az emberi segítséggel kialakított élőhelyek együttes nagysága 18 ezer futballpályányi.