Az Orbán-kormányok és a kémiai biztonság – Toxikológiai űrutazás

2022. február 4.

Hírek

Destruktív politikába szállt be az Orbán-kormány, akadályozná a vegyszerszabályok szigorítását – A mérgező anyagok használatának kontrollját és csökkentését szolgáló módosítást hackelnék meg – írta tegnap Hargitai Miklós a Népszavában. Darvas Béla ökotoxikológus prof. gondolatai a témában.

Az agrárminiszter elégedett, miközben egyre nagyobb veszélyben a Fertő tó

2022. január 6.

Hírek

Nagy István agárminiszter semmitmondó és felelősséghárító választ küldött Schmuck Erzsébetnek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága elnökének nyílt levelére, melyben személyes találkozóra hívta a minisztert, a civileket, és a pártok frakcióvezetőit a Nagy Tavak Koalíció határozati javaslatáról, amit a kormánypárti többség lesöpört az asztalról.

Hajlandó saját álláspontját felülvizsgálni miniszter úr?

2021. december 28.

Hírek

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, Schmuck Erzsébet nyílt levelet írt Nagy István agrárminiszternek – aki a természet- és környezetvédelemért is felelős miniszter – a Fertő tavi beruházás/természetkárosítás miatt.

Így védi a kormány a parlagfű-termesztőket

2021. december 7.

Hírek

Nagy István agrárminisztériuma továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a parlagfű zavartalanul szaporodhasson az országban, az allergiások helyzete ne javuljon, és egyre többen legyenek betegek. Parlagfű-mentesítés címén hosszú éveken keresztül civil szervezeteknek az allergén növényhez nehezen köthető tevékenységeit pénzelték.

Új lendületet kap a hazai ökoforradalom

2021. szeptember 19.

Hírek

Új, az ökológiai termesztést támogató forrásokat jelentett be szeptember 17-én Nagy István agrárminiszter Rábcakapin. A tárcavezető szerint a kormányzat nagy erőkkel kiáll az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővítése mellett. A tájékoztatón Roszík Péter, a Biokontroll vezetője elmondta, hogy minden kapacitás rendelkezésre áll a növekedéshez, és a biotermelés nemcsak egy fenntartható gazdálkodási forma, de jelen pillanatban… Tovább »