Az agrárminiszter elégedett, miközben egyre nagyobb veszélyben a Fertő tó

2022. január 6.

Hírek

Nagy István agárminiszter semmitmondó és felelősséghárító választ küldött Schmuck Erzsébetnek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága elnökének nyílt levelére, melyben személyes találkozóra hívta a minisztert, a civileket, és a pártok frakcióvezetőit a Nagy Tavak Koalíció határozati javaslatáról, amit a kormánypárti többség lesöpört az asztalról.

Hajlandó saját álláspontját felülvizsgálni miniszter úr?

2021. december 28.

Hírek

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, Schmuck Erzsébet nyílt levelet írt Nagy István agrárminiszternek – aki a természet- és környezetvédelemért is felelős miniszter – a Fertő tavi beruházás/természetkárosítás miatt.

Így védi a kormány a parlagfű-termesztőket

2021. december 7.

Hírek

Nagy István agrárminisztériuma továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a parlagfű zavartalanul szaporodhasson az országban, az allergiások helyzete ne javuljon, és egyre többen legyenek betegek. Parlagfű-mentesítés címén hosszú éveken keresztül civil szervezeteknek az allergén növényhez nehezen köthető tevékenységeit pénzelték.

Új lendületet kap a hazai ökoforradalom

2021. szeptember 19.

Hírek

Új, az ökológiai termesztést támogató forrásokat jelentett be szeptember 17-én Nagy István agrárminiszter Rábcakapin. A tárcavezető szerint a kormányzat nagy erőkkel kiáll az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővítése mellett. A tájékoztatón Roszík Péter, a Biokontroll vezetője elmondta, hogy minden kapacitás rendelkezésre áll a növekedéshez, és a biotermelés nemcsak egy fenntartható gazdálkodási forma, de jelen pillanatban… Tovább »

Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

2021. szeptember 1.

Hírek

Idén Keszthelyen rendezték meg aug. 27-29. között a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóját. Mai podcastunk a megnyitón készült, ahol az agárminiszter köszöntőbeszédében a zöld füleknek is sok érdekes, és finoman szólva is meglepő dolog mondott.