Nem izgatták fel a licitálókat az elárverezett namíbiai elefántok

2021. augusztus 23.

Hírek

A vártnál jóval kevesebb vadon élő elefánt kelt el Namíbiában egy sokak által bírált aukción. A tervezett 170 helyett csak 57 elefántot sikerült elárverezni a tavaly decemberben elkezdett és idén január végén lezárt aukción. Romeo Muyunda kormányszóvivő szerint a keresletet befolyásolhatta az árverést övező „negatív reklám”, a lehetséges vevők gyenge vásárlóereje, valamint a vásárlóknak megszabott… Tovább »

Több tízezer elefánt eshet áldozatul egy afrikai olajmezőnek

2021. június 21.

Hírek

Több tízezer afrikai elefánt életét fenyegeti egy Afrikában újonnan felfedezett olajmező tervezett megművelése. A Namíbia és Botswana területeire kiterjedő olajipari munkálatok káros hatással lennének a régió ökoszisztémájára, és a helyi közösségekre is.

Namíbiában elkezdték elárverezni a vadállatokat a giga szárazság miatt

2019. június 18.

Hírek

Namíbiát súlyos aszály sújtja: a január és március közötti esős időszak nem hozott elegendő vizet, a folyók kiszáradtak, Stanley Simataa tájékoztatási miniszter szerint ez az ország történetének legsúlyosabb vízhiányos időszaka. Az aszály ötszázezer ember élelmiszer ellátását sodorta veszélybe, a kormány májusban szükségállapotot hirdetett a természeti csapásra hivatkozva.

Örvendetes elefántállomány növekedés Namíbiában

2019. május 5.

Hírek

Megháromszorozódott a a dél-afrikai Namíbia elefántpopulációja alig harminc év alatt. Romeo Muyunda, a környezetvédelmi és turisztikai minisztérium illetékese szerint mindez az innovatív megközelítésnek köszönhető.

Több ezer fókát vernek agyon Namíbiában

2015. április 22.

Hírek

86.000 fókát készülnek leölni Namíbiában a következő három évben populációjuk kordában tartása végett, közölte a halászatért felelős helyi miniszter.

Kihaló faj példánya ölhető 76 millióért

2014. január 14.

Hírek

350.000 dollárért kelt el egy szombati árverésen az Egyesült Államokban az az engedély, amely lehetővé teszi egy veszélyeztetett afrikai fekete orrszarvú kilövését Namíbiában.

Mérgezett elefántból lakmároztak a keselyűk

2013. augusztus 29.

Hírek

Manapság igen közkedvelt gyilkolási mód az orvvadászok között, hogy olyan mérgeket használnak, amelyek az elhullott állatokban nem semmisülnek meg, hanem tovább mérgezik a döghúsból élő keselyűket.