Ha marad a régi keret, ellehetetlenül a napelemes pályázatok kivitelezése!

2022. szeptember 21.

Hírek

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) és a MANAP Iparági Egyesület álláspontja szerint a RRF-6.2.1-es, 100%-os támogatású napelemes pályázattal elnyert támogatások maximum összegét az eredeti bruttó 485 645 Ft/kWp-ről bruttó 600 000 Ft/kWp-re szükséges emelni. Ha marad a régi keret, ellehetetlenül a napelemes pályázatok kivitelezése!

Napelemre pályázik? Nyugi, a Technológiai és Ipari Minisztériumnál befagyott a projekt

2022. július 20.

Hírek

Nem sokkal a választások előtt még örömmel tájékoztatta az állam a napelemre jogosultan pályázókat, hogy pozitív elbírálásban részesültek, ám azóta síri csend: se szerződés, se pénz, az árak viszont megugrottak. Van, aki szerint a pályázatokat eleve dilettánsok írták ki, sokan már most százezreket buktak, és egy fillért sem kaptak az államtól.

Az eddigi legnagyobb hazai naperőművi beruházási kör jöhet

2022. június 26.

Hírek

Minden eddiginél nagyobb új naperőmű kapacitás épülhet ki Magyarországon a METÁR-tender június 24-én kihirdetett 6. körének eredményei alapján, amely akkora új kapacitást jelent, hogy 200 ezer magyar háztartás éves villamosenergia igényét tudja fedezni.

Fű alatt megbuherálták a napelemes pályázatot – nem lesznek pluszpontok

2022. március 11.

Hírek

Átírták a nagy lakossági napelemes és fűtéskorszerűsítési EU-pályázat szabályrendszerét március 4-én, de erről nem tájékoztatták az érintetteket. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből kimaradt az igazán fontos rész: a pluszpontszámok rendszerét kivették belőle.

Komoly bajok vannak a napelemes pályázatokkal

2022. január 12.

Hírek

Sem a lakhatási szegénységet, sem a légszennyezést nem csökkenti érdemben az a több mint 200 milliárd forint, amelyből önrész nélkül lehet napelemet telepíteni a háztetőkre. A G7 gazdasági portál nemrég mutatta be, hogyan maradnak ki a kistelepülési energiaszegénységben élők a rezsicsökkentésből, és hogyan hozza őket egyre nehezebb helyzetbe a tűzifaár drasztikus emelkedése. Az alsó hangon… Tovább »

A napelempályázat a vidékiek lehetősége

2021. november 30.

Hírek

December 6-án indul el a napelempályázat először az ország északnyugati részén, majd – heti késleltetésekkel – az ország többi régiójában. Bár Budapest és Pest megye is sorra kerül dec. 27-től, a régiónként meghatározott összegek és a program szociális jellemzői most háttérbe szorítják a fővárost.