Pakson átadták a legnagyobb hazai naperőművet

2019. március 5.

Hírek

Mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja a 9 milliárdos költséggel készült paksi naperőmű, melyet ma avattak fel ünnepélyesen.

Napenergia boom a hazai tetőkön

2019. február 1.

Hírek

Miközben az egymásra licitáló cégek megközelítik a 20 megawattos (MW) napelemes erőmű-méretet, az épületek tetejére került plusz kapacitás háromnegyed év alatt elérte a 60 MW-ot.

Már lebeg a világ legnagyobb vízre telepített kísérleti naperőműve

2017. június 21.

Hírek

A rendelkezésre álló szárazföld szűkössége Szingapúrban erősen korlátozza a napenergia hasznosításának lehetőségeit. Az úszó napelemek alkalmazása azonban életképes alternatívát kínálhat a vízzel övezett városállam számára is. Az úszó napelemek akár 11%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint az értékes termőföldre telepített társaik.

Hal mellett áramot is ad a tó

2017. május 28.

Hírek

Megkezdte az áramtermelést a világ legnagyobb úszó naperőműve, amelyet egy kínai tavon építettek fel.

Sóolvadékos naperőmű termeli az áramot Kínában

2016. október 25.

Hírek

Kina is felpörgeti a nonstop naperőművi kapacitását. Rákapcsolták az áramhálózatra az ország első sóolvadékos naperőművét – jelentette be a kivitelező vállalat. Nevadában Paksnyi energiát fog 0-24 órában termelni a világ legnagyobb naperőműve – az atomnál olcsóbban.

Valódi rezsicsökkentés Bécsben – takarékkönyv a tetőn

2016. szeptember 7.

Hírek

Elkészült az első önkormányzati lakóépületre telepített közösségi naperőmű az osztrák fővárosban. A 13 egységből álló, mintegy kétezer négyzetméteren megvalósított beruházás évente 132 háztartást lát el zöldárammal, a bérlőknek pedig elővásárlási joga van a napelemekre.

Megújulókban is uniós sereghajtók vagyunk

2016. május 24.

Hírek

Az EU-n belül tavaly Magyarországon volt a legkisebb a zöldenergia aránya az áramtermelésen belül, az idén tovább romolhat a helyzet. Az orosz atomfüggés kinyírja a környezetbarát jövőt. 40 másodperc alatt megértheti, mi a baj a túl olcsó zöld energiával.

Full benaposodik az Apple

2015. december 22.

Hírek

Az Apple januártól teljesen átáll napelemre Szingapúrban, tiszta energiával látja el helyi központját és az itt nyíló legújabb boltját is, ami az első Store lesz Délkelet-Ázsiában.