Mégis lesz agrárnapelem program

2019. május 31.

Hírek

Az Orbán-kormány a 2017-ben meghirdetett, majd tavaly lefújt agrárnapelem-programhoz hasonló rendszer kidolgozásába fog.

Jól teljesített a hurrikánteszten a napelem infrastruktúra

2018. szeptember 24.

Hírek

Nagyrészt sértetlenül maradtak Észak-Karolina állam naperőművei a Florence hurrikánnal érkező extrém szél és csapadékmennyiség ellenére. A szeptember 14-én lecsapó hurrikán az első nagy extrém időjárási teszt volt a jelentős napenergia-termelő kapacitás számára. A naperőműveknél jelentősebb hatással volt a hurrikán az állam atomerőműveire.

Pakson épül az ország egyik legnagyobb naperőműve

2018. március 30.

Hírek

Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét tegnap rakták le néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől.

Félig napenergiára vált a génbank

2018. január 30.

Hírek

Évente kb. 270 MWh elektromos energiát termelnek majd a napelemes kiserőművek Tápiószelén, a Növényi Diverzitás Központban. E zöld forrásból áramszükségletük jelentős részét fedezik. Ez a beruházás is az Európai Unió támogatásával valósult meg.

Újra lesz erőmű Csernobilban

2017. október 6.

Hírek

Ukrajna a legnagyobb mértékben csökkentené az orosz energiafüggőségét, ráadásul van egy hatalmas sugárszennyezett területe. A csernobili tiltott zóna kitűnően alkalmas napelemfarm telepítésére, így Kijev megengedi a külföldi és ukrán cégeknek, hogy azok saját pénzből napelemeket telepítsenek. Miközben az államnak egy fillérjébe sem kerül, a projekt több energiát termelhet, mint Paks 2, gazdaságilag is megtérülhet, és… Tovább »

Giga naperőmű és akkupark épül Ausztráliában

2017. március 31.

Hírek

Miközben klímavédelmi szempontokra hivatkozva bezárják a kenguruk földjének egyik nagy szénerőművét, az év végén kezdi meg termelését a világ legnagyobb napelem és akkumulátorparkja Dél-Ausztráliában.

Kína robbant a megújulós energiatermelésben

2017. február 16.

Hírek

Donald Trump amerikai elnök szerint a klímaváltozás egy kínai hoax. Szerencsére Pekingben erről a fajta kacsáról nem hallottak, Trump szavait pedig már a kínai diktatúra is nonszensznek tartja, így az ország ismét megmutatja a világnak mi fán terem a megújulókra való átállás. Egy XII. kerület nagyságú napelemparkkal indítanak a tibeti Fennsíkon.

Napenergiával készülnek az akkuk a gigafactoryban

2017. január 13.

Hírek

A Tesla döntő részben a napenergiára bízza a Nevadában működő hatalmas akkumulátorgyára energiaellátását. A világ legnagyobb akkuüzemének tetejére a napelemeket Elon Musk egy másik cége, a SolarCity biztosítja majd.

Újabb magyar naperőmű épül

2016. november 12.

Hírek

Ötszáz kilowatt teljesítményű naperőmű épül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászdózsán. A beruházó a Gyenes Kft., a 194 milliós – európai uniós támogatás nélküli – projekt kivitelezője a Newergies Kft. – közölte a kivitelező cég ügyvezetője.