A napelemes termelőknek fejleszti hálózatát 74 milliárdból az E.On

2023. január 28.

Hírek

Csaknem 15 ezer különböző méretű beruházás valósul meg 2026-ig a Dunántúlon és Pest megyében – összesen 726 MW többletkapacitást hoz létre az E.ON Hungária Csoport. A fejlesztés elősegíti, hogy újabb napelemes rendszerek csatlakozhassanak a villamos hálózatra; az érintett területeken az ellátásbiztonság is javul.

Romániában épülhet Európa legnagyobb 1 GW-os naperőműve

2022. november 16.

Hírek

Egy londoni székhelyű befektetési cég, az Actis egyik leányvállalata, a Rezolv Energy nemrégiben megvásárolt egy naperőműves projektet Romániában. A tranzakciót követően a Közép- és Délkelet-Európában aktív cég egy 1,04 GW-os naperőművet építhet fel Arad megyében, amely elkészültét követően Európa legnagyobb naperőműve lesz.

Az eddigi legnagyobb hazai naperőművi beruházási kör jöhet

2022. június 26.

Hírek

Minden eddiginél nagyobb új naperőmű kapacitás épülhet ki Magyarországon a METÁR-tender június 24-én kihirdetett 6. körének eredményei alapján, amely akkora új kapacitást jelent, hogy 200 ezer magyar háztartás éves villamosenergia igényét tudja fedezni.

Fontos változás történt a naperőművek támogatási szabályaiban

2022. május 30.

Hírek

Nem egészen 5 hónap után visszaállt a korábbi rend, és mostantól ismét nem térhetnek vissza a kötelező átvételi rendszerbe azok a megújulóenergia-termelők, amelyek az úgynevezett KÁT mérlegkörből való kilépés mellett döntenek – derül ki a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből.

Kapacitáshiány miatt csatlakozási stop a naperőművekre

2022. május 12.

Hírek

Jelenleg nem áll rendelkezésre új erőművek építéséhez szabad, pályázati eljárásban kiosztható hálózati csatlakozási kapacitás a villamosenergia-rendszerben, és nem fogadható be új időjárásfüggő erőművi kapacitás – derül ki az elosztóhálózat-üzemeltetők és az átviteli rendszerirányító közléséből.

Egymilliárd euróból válik le Bécs a földgázról

2022. május 4.

Hírek

Az elkövetkező öt évben egymilliárd eurót fektet be különböző projektekbe Bécs energiaszolgáltatója, a Wien Energie, hogy függetlenné válhasson a földgáztól. Földhőben, hőszivattyúkban, nap- és szélenergiában látják a jövőt.

Temetőbe telepítik Bécs következő közösségi naperőművét

2022. február 24.

Hírek

Idén tavasszal kezdi meg működését a következő közösségi naperőmű Bécsben, amely ezúttal a Központi Temetőben kapott helyet. A megtermelt áram egy részét helyben használják majd fel: a temetkezési vállalat járműveit töltik fel vele. Először azok vásárolhatnak részesedést, akik ügyfelei a Bécsi Temetkezési Vállalatnak.

Megfújták szélenergia-termelésünket a téli szélviharok

2022. február 21.

Hírek

A szeles időjárásnak köszönhetően egy évtizede nem látott magasságba emelkedhetett a hazai szélerőművek januári kihasználtsága az idei év első hónapjában az elérhető hivatalos adatok szerint. Bár nyilván ez sem változtat Orbán szélenergia gyűlölő szemléletén.

Átadták Közép-Európa legnagyobb naperőművét Kaposváron

2021. május 28.

Hírek

Átadták a China National Machinery Import&Export (CMC) kínai nagyvállalat 36 milliárd forintból épült, 100 megawatt teljesítményű naperőművét tegnap Kaposváron.  Ez 5 %-os növekedést jelent a hazai fotovoltaikus kapacitásban és éves teljesítménye a somogyi megyeszékhely lakosságának teljes éves energiaigényét fedezi.

JA Solar napelemek Magyarország legnagyobb naperőművében

2021. március 7.

Hírek

A pekingi központú JA Solar számos jelentős naperőműhöz szállította már a világ élvonalába tartozó moduljait. A Kaposvár mellett felépült Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb, 100 MW-os erőműjében 54 MW-nyi teljesítményhez a JA Solar moduljai szolgáltatják az energiát.