Védett lett az Óbudai-sziget galériaerdője és a Szalamandra-völgy

2021. december 15.

Hírek

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag! megszavazta az Óbudai-sziget galériaerdő és a Szalamandra-völgy védetté nyilvánítását! Tiborcz István üzletfelének tehet keresztbe a Fővárosi Közgyűlés mai döntése. Feloldották a részleges vadászati tilalmat a XVI. kerületi Naplás-tónál, és rendet tennének az e-rollerpiacon. Elfogadták Budapest 2022-es költségvetését.

Van kedved madarat gyűrűzni? A Naplás-tónál most megteheted!

2019. augusztus 13.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja 6. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál, ahova augusztus 12-24. között szeretettel várja az érdeklődőket hétköznap és hétvégén is.

Legyél Te is madárgyűrűző

2016. augusztus 15.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Budapesti Helyi Csoportja 3. alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten, a cinkotai Naplás-tónál, ahova augusztus 13-25 között szeretettel várja az érdeklődőket minden nap.

Tájidegen teknősfajok eltávolítása a Naplás-tóból

2015. december 15.

Hírek

A megunt házi kedvenceket a gazdik gyakran a lakóhelyükhöz közeli tavakba engedik ki. Ez amiatt problémás, mert a tájidegen teknősfajok konkurenciát jelentenek az őshonos mocsári teknősöknek. 2015-ben több szervezet összefogott, hogy begyűjtsék és állatkertbe szállítsák a Naplás-tó idegenhonos teknőseit.

Íme a budapesti rekorder ékszerteknős – 2,8 kiló

2015. május 29.

Hírek

Rekordméretű ékszerteknőst fogtak be a budapesti Naplás-tóban, ahol hetek óta folyik a csapdázásuk. A cél, hogy az Amerikából behurcolt fajok eltávolításával visszaadják eredeti élőhelyét az őshonos mocsári teknősnek.

Teknős-nap a Naplás-tónál

2012. április 28.

Hírek

A WWF Magyarország egyetlen őshonos teknősfajunk védelmében Mocsári Teknős Napot tartott a Naplás-tónál. A mocsári teknős védelmi program egyik mintaterülete tegnap egy új ismeretterjesztő táblával is gazdagodott, melyet diákok részvételével avattak fel.

Mocsári teknős nap

2012. április 27.

Helyszín: Budapest, XVI. kerület, Naplás-tó

Sajtótájékoztatók

Minden érdeklődőt szeretettel várunk Budapest legnagyobb tavához, ahol leleplezzük a tó bejáratnál felállított új információs táblát és megismerkedhetnek Magyarország egyetlen őshonos teknősfajával.

Mocsári teknős nap

2012. április 27.

Helyszín: Naplás-tó

Programok

A WWF Magyarország szeretettel meghívja Önt a Naplás-tónál megrendezett MOCSÁRI TEKNŐS napra Időpont: 2012. április 27., péntek de. 10 óra A sajtótájékoztató és találkozó helyszíne: Budapest, XVI. kerület, Naplás-tó Minden érdeklődőt szeretettel várunk Budapest legnagyobb tavához, ahol leleplezzük a tó bejáratnál felállított új információs táblát és megismerkedhetnek Magyarország egyetlen őshonos teknősfajával. . Program: 09.45 –… Tovább »