Lítiumos akkumulátorok veszélyei: Pártkatonák talán hamarabb abbahagyhatják. Vízszennyezés és következményei

2023. október 4.

Hírek

Azt hiszem mindannyian emlékszünk az elképedt politikusaink arcára, hogy már miként is lenne az ipari megújhodásunk zálogaként kezelt szent akkumulátor-gyártás súlyosan környezetszennyező és egészségkárosító. A többféle veszélyes anyag közül most a lítiumot választottam ki és néhány tudományos munkát idézek. Mindenki meggyőződhet arról, hogy ezek a hatások léteznek és nem a zöld civilszervezetek álmodják ezeket a… Tovább »

Bezuhantak az élelmiszer-alapanyag árak a globális piacon

2023. január 7.

Hírek

A világpiaci élelmiszerárak mutatója tovább süllyedt decemberben: az 1,9%-os csökkenéssel már a kilencedik egymást követő hónapot zárta negatívban – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményében.

Jönnek a fagyok – tanácsok a madarak etetéséhez

2017. december 29.

Hírek

Ugyan egyelőre még nem köszöntött be az igazi hideg Magyarországon, de már javában benne járunk a madáretetés szezonjában. A kis testű énekesmadaraknak életmentő is lehet az emberektől kapott táplálék. Fontos, hogy aki etetésre adja a fejét, az felelősséggel, egész télen keresztül folytassa is.

Milyen a jó Zöld Porta? A Te véleményedre is kíváncsiak

2013. október 14.

Hírek

A turizmus a világ legkörnyezetterhelőbb iparágává nőtte ki magát. Ezért fontos, hogy ismerjük a szelídebb turisztikai lehetőségeket, a magyar vidék természeti- és kulturális kincseit. Ön hogyan szeretne pihenni? Véleményét várja a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége zöld porta kérdőívvel.