Lassan elég lesz napi 10 perc napozás

2017. március 11.

Hírek

Spanyol kutatók kiszámolták, hogy mennyi ideig kell napon tartózkodni, hogy a szervezet hozzájusson a szükséges D-vitamin mennyiséghez.

Megúsztunk 2 millió bőrdaganatot

2014. november 3.

Hírek

27 évvel azután, hogy beszüntették az ózonkárosító anyagok gyártását és forgalmazását, még mindig Észak-Amerika méretű az antarktiszi ózonlyuk kiterjedése – jelentette a NASA méréseire hivatkozva a usanews.net portál.

Energiát is termel az új okosablak

2013. október 25.

Hírek

Kínai tudósok olyan „okosablakot” mutattak be, amely képes szabályozni az átengedett napsugarak mennyiségét és energiát is termel – írta a South China Morning Post című hongkongi napilap.

Kiszámítatlan a tél, de nem jön jégkorszak

2013. március 28.

Hírek

A megszokottnál hosszabban tartó tél nem a következő jégkorszak előhírnöke, bár jelenleg a Nap viszonylag gyengébb aktivitása figyelhető meg, ami elméletileg a Föld klímájának lehűléséhez is vezethetne.

Napunk éltető és pusztító ereje

2011. július 10.

Hírek

A természeti törvények megsértése miatt a Nap egyre szigorúbb arcát fordítja felénk és ennek a törvénysértésnek súlyosan megfizetjük az árát.

Holnap nagyon erős UV-B sugárzás várható

2011. július 7.

Hírek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy a holnapi napon (2011. július 8-án) a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,5-ös / nagyon erős UV-B sugárzás várható.

Felkészülés a nyárra – 2011

2011. május 26.

Hírek

Ma is 7,5 az UV index. Zavartalan napsütés várható. Derült napos idő lesz ma. Életveszélyes üzenetek ezek ilyenkor! Először ülésezett a Tárcaközi Éghajlatvédelmi Munkacsoport.

A Nap árnyékos oldala

2009. május 21.

Hírek

Az ipari tevékenység, a fejlett világ halogénezett szénhidrogén kibocsátása miatt az ibolyántúli sugarak mind kevesebb részét szűri meg a vékonyuló ózonréteg. A káros sugarak hatásaként egyre gyakoribb a bőr- és szembetegség. Az OMSZ három éve működő UV riasztási rendszerét most egy szakmai civil szervezet és egy napi előrejelző szolgálat segíti.