Újabb érv a napvédők mellett

2018. július 23.

Hírek

A fényvédő krémek rendszeres használata gyermek- és felnőttkorban 40 %-kal csökkentette a bőrrák egy gyakori, agresszív formájának, a melanomának a kialakulását a 18-40 éves ausztrálok körében, azokhoz képest, akik csak elvétve védekeztek a káros UV sugárzás ellen.

Korallvédelmi naptej betiltás Hawaii-on

2018. május 5.

Hírek

A kutatások szerint évi 14 ezer tonna (!) naptej csapódik le a korallokon világszerte, ehhez képest meglepő, hogy csak most készül először törvényi szabályozás az oxibenzont vagy az oxitonátot tartalmazó szerekkel kapcsolatban.

Legyünk képben naptej fronton!

2017. június 20.

Hírek

Nemrégiben megjelent néhány hír arról, hogy ártalmasak-e a naptejek, illetve hogy mennyire problémás a napozás. Fontosnak tartjuk, hogy ennek kapcsán rögzítsünk néhány tényt.

A naptejek is korall gyilkosok

2016. június 26.

Hírek

Egészségesnek tűnő, ám szaporodásra képtelen korallokkal teli zátonyokat fedeztek fel kutatók a karibi térségben. Ez rossz hír a korallzátonyok pusztulása szempontjából, mert azt jelenti, hogy ezek a virágállatok sem tudnak segíteni a korallfehéredés áldozatává vált törékeny ökoszisztémák újra-benépesítésében. A legkedveltebb turistacélpontoknál a legsúlyosabb a helyzet.