Nem szabad hazudni – 50000 közül került a világ száz legjobbja közé Potyó Imre természetfotós képe

2023. február 23.

Hírek

2 év kényszerű szünet után a naturArt a közelmúltban ismét megrendezte a szakma hazai legjobbjait felsorakoztató Természetfotó Fesztivált, amelyen a résztvevők a legrangosabb világversenyen, az 58. Wildlife Photographer of the Year-en elért magyar sikert is ünnepelték. Magyarországról egyedül Potyó Imre képe került be a világ 100 legjobb természetfotója közé. A környezetkutatóból lett fotós nemcsak a díjnyertes… Tovább »

Daróczi Csaba lett az év természetfotósa

2022. november 11.

Hírek

November 9-én átadták a 30. alkalommal kiírt természetfotós pályázat díjait. A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép-Európa legnagyobb hagyományokkal bíró természetfotós pályázatára idén 3533 képet 197-en adtak be. Az év természetfotósa címet Daróczi Csaba nyerte, Az év természetfotója az általa készített A halak csillagképe című képe lett. Az év ifjú természetfotósa Kártyás Gergő.

NaturArt Év természetofotósa díjátadó

2022. november 09.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum

Sajtótájékoztatók

Lehull a lepel minden díjazottról a Természettudományi Múzuemban november elején.

Az Év Természetfotósa 2019 kiállításmegnyitó, díjátadó

2019. november 05.

Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2-6.

Sajtótájékoztatók

Ezúton tisztelettel meghívjuk Magyarország és a régió legnagyobb természetfotós pályázata, a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2019 fotópályázat díjátadójára és kiállításmegnyitójára, illetve az ezt megelőző hivatalos sajtótájékoztatóra.

Az Év Természetfotósa 2018 fotópályázat díjátadó és kiállításmegnyitó

2018. november 06.

Helyszín: Magyar Természettudományi Múzeum kiállítási épülete

Sajtótájékoztatók

Tisztelt Partnerünk! Ezúton meghívjuk a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2018 fotópályázat díjátadó és kiállításmegnyitó ünnepségéhez kapcsolódó sajtótájékoztatóra, és egyben a pályázat legjobb munkáiból készült fotóalbum sajtóbemutatójára, valamint a díjátadót követő állófogadásra.

naturArt/ 25 év legszebb természetfotói

2018. szeptember 21. - 2018. október 23.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Programok

A tárlat a World Press Photo kiállítás kísérő kiállítása.  2018. szeptember 21-től október 23-ig, hétfő kivételével minden nap látogatható. Egyre gyakrabban hallhatunk arról, hogy külföldön a magyar fotósok híresebbek, mint a magyar festők, vagy képzőművészek. Elég csak André Kertész, Robert Capa, Brassai, Martin Munkácsi nevét említeni. De a fotóművészeten belül is van egy művészeti ág… Tovább »

A legjobb természetfotók 204 milliárd pixelen

2016. november 9.

Hírek

Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.

Az év természetfotói Magyarország 2015

Kiadványok

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 23. alkalommal írta ki hazánk és a régió legrangosabb természetfotós pályázatát. A „Canon – Az Év Természetfotósa 2015” pályázat izgalmas versenyt hozott: a zsűri összesen több mint 3 400 képből válogatott, és az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban több mint hatvan alkotó 102 műve versengett.… Tovább »

Máté Bence ismét az év természetfotósa

2015. november 4.

Hírek

Tegnap este immár 23. alkalommal nyitotta meg a magyar természetfotósok legnagyobb seregszemléjét az idén 25 éves Naturart. A szövetség pályázatán ismét Máté Bencét választották az év természetfotósának, vele együtt 62 kiváló hazai fotós kapott kiemelést. Érdemes elmenni a Magyar Természettudományi Múzeum kiállítására, melyből ízelítőül pár képet közlünk.