Új natúrpark alakul az Őrjegben

2020. április 1.

Hírek

Natúrpark címet adományozott az Őrjeg és szőlőhegyei térségnek Nagy István agrárminiszter Az öt Bács-Kiskun megyei településre kiterjedő térség tegnaptól használhatja a natúrpark elnevezést  – immár 16.-ként Magyarországon.

Natúrpark lett a Szigetköz

2019. március 29.

Hírek

Egy éve a földművelésügyi miniszter elfogadta a szlovák-magyar határon átnyúló „Szigetköz-Zitny ostrov Natúrpark/Nemzeti park” szigetközi területekre vonatkozó megalapozó szakmai háttértanulmányt és aláírta a Szigetköz Natúrpark címbirtokosság oklevelét. Egy évvel a Szigetköz után Zselicben is natúrparkot avattak.

Új natúrpark alakult Magyarországon

2018. szeptember 16.

Hírek

A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk 12. natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta.

Megalakult Magyarország 10. natúrparkja

2018. március 29.

Hírek

A Szigetköz Natúrparkban valósuljon meg a természet, a táj és az abban élő és alkotó ember harmóniája, ez ennek a projektnek a legfontosabb feladata.

Natúrparkjaink jelene és jövője – műhelykonferencia

2017. október 09.

Helyszín: Budapest 1223 Nagytétényi út 190

Sajtótájékoztatók

A Herman Ottó Intézet a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben natúrparki műhelykonferenciát szervez a magyarországi natúrparkok négypilléres modell mentén végzett szakmai tevékenységének erősítése, a 2016 tavaszán elfogadott natúrparki fejlesztési koncepció végrehajtásának érdekében.

Tájnapi tájséták a Nemzetközi Tájnapon

2017. október 20. - 2017. október 21.

Helyszín: országos programok

Programok

Az Európa Tanács 2017-ben első alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Tájnapot. A magyar natúrparkok tájséták meghirdetésével csatlakoznak a kontinensünk táji örökségének megőrzését és fenntartható hasznosítását elősegíteni hivatott kezdeményezéshez. A nemzetközi tájnap alkalmából 2017. október 20-án, pénteken, és 21 szombaton helyi szakvezetők segítségével, élményszerűen ismerhetik meg az érdeklődők natúrparki tájainkat. A tájnapi tájséták a hazai natúrparkok… Tovább »

Hat újabb natúrpark létrehozását kezdeményezték a helyiek

2017. április 28.

Hírek

Magyarországon 9 natúrpark működik és 6 további létrehozására vannak helyi kezdeményezések, például a Vasi Hegyháton és a Szigetközben – mondta V. Németh Zsolt az Írottkő Natúrpark megalapításának 20 éves jubileuma alkalmából tartott mai sajtótájékoztatón Kőszegen.