Négy Mancs: üzlet és/vagy állatvédelem

2019. június 4.

Hírek

A „libasimogatókat” hasonló módszerekkel lehetenítették el, mint manapság a „migránssimogatókat.” Évtizedes történet, rengeteg áthallással és tanulsággal. A Négy Mancs egy bécsi központú állatvédelmi alapítvány, többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Dél-afrikai Köztársaságban illetve Brüsszelben is működtet irodát.

Jordánia: a turistákat kiszolgáló lovaknak és szamaraknak segít a Négy Mancs

2015. április 13.

Hírek

Az UNESCO-világörökség részét képező jordániai Petra városa számtalan turistát vonz, akik a város nagy részét szamár- és lóháton, vagy az általuk vontatott szekereken járják be. Ezek az állatok többnyire állatorvosi ellátás nélkül éltek és egész nap árnyék és ivóvíz nélkül dolgoztak. A Négy Mancs a helyi erőkkel közösen indított programot a sivatagban dolgozó 1350 állat… Tovább »

Meleg és tiszta: állati szenvedésektől mentes hálózsákok, pehelykabátok

2014. december 19.

Hírek

A pehely az outdoor terméknél nagyon fontos alapanyag, minden évben több száz tonna pelyhet dolgoznak fel, amely több millió kacsától és libától származik. De a vásárló hogyan bizonyosodhat meg arról, hogy a kinézett hálózsák vagy kabát megvásárlásával nem támogatja-e az állatok kényszertömését és elevenen történő megtépését? Ma már számos cég állítja, hogy csak vágás után… Tovább »

Bukaresti jogvita a kóbor ebek tömeges elpusztítása miatt

2014. július 14.

Hírek

Első fokon pert nyert a Négy Mancs nevű állatvédő egyesület a bukaresti táblabíróságon, és elérte a gazdátlan kutyák elaltatásáról szóló rendelet felfüggesztését, de a román kormány fellebbezni készül – közölte a Mediafax hírügynökség.

Van kíméletes állattartás is

2013. november 8.

Hírek

A Négy Mancs a Márton-nap előtt felhívja vásárlókat figyelmét, hogy a liba és kacsa termékek vásárlásakor lehetőségük van kíméletes, állatbarát tartásból származó magyar termékeket választására is.

A Négy Mancs alapítványai ellen folytatódnak a perek

2013. augusztus 2.

Hírek

A VM információi szerint ugyanaz az ügyvédi iroda láthatja el a Négy Mancs jogi képviseletét, mint amelyik korábban – a magyar baromfitenyésztők felkérésére – éppen az osztrák alapítvány elleni fellépésben segédkezett.

Beperelték a Négy Mancsot

2011. október 7.

Hírek

A Hungerit Zrt. keresetet nyújtott be a Fővárosi Bíróságra az osztrák és a magyar Négy Mancs alapítvány, illetve azok elnöke ellen jó hírnévhez fűződő jogainak sérelme miatt, kártérítés, illetve a jogsértéstől történő eltiltás iránt – közölte a cég pr-ügynöksége.

Vizsgálat a Négy Mancs ellen

2011. augusztus 31.

Hírek

Vizsgálja az elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő alapítvány működését. Budai Gyula tisztázni szeretné egyebek mellett azt, hogy a “közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt” milyen forrásokból finanszírozta a szervezet.