Történelmi magasságban a német Zöldek

2019. június 3.

Hírek

Soha nem látott támogatottságot mért a német Zöldek pártnak a Forsa közvélemény-kutató. Eszerint, ha most vasárnap lennének Németországban szövetségi választások, a zöld párt 27 százalékkal verné a jelenleg az SPD-vel nagykoalícióban kormányzó CDU-CSU koalíciót, ami ugyanezen felmérés szerint csak 26 százalékra mért, ha most vasárnap lennének a választások.

Zöld haza – zöldpolitika

2017. november 4.

Hírek

A zöldek számos témája elhelyezhető a hazaszeretet narratívájában. A lokális gazdaságok támogatása, a biológiailag korrekt mezőgazdaság, a szelektív hulladékgyűjtés, a fogyasztóvédelem, a fenntarthatóság, a gyalogos- és biciklisbarát közlekedés mind a közösségi és lokális szemlélet alapján igazolható és érthető.

Német rezsicsökkentés és a megújuló energia támogatása

2014. január 23.

Hírek

Németországban csökkentik a megújuló forrásból származó energia termelésének állami támogatását, a kormány tegnap elfogadott terve a lakossági villamosenergia-szolgáltatás drágulásának megfékezését célozza.

Német zöldek vega kampánya

2013. augusztus 5.

Hírek

Húsmentes nap bevezetését ígérik a szeptemberi parlamenti választásra készülő német ellenzéki Zöldek. A baloldali ökopárt bevezetné, hogy az állami, önkormányzati fenntartású étkezdékben minden csütörtökön csak húsmentes fogásokat készítsenek.

Megtorpantak a Zöldek Németországban

2011. augusztus 12.

Hírek

Az elsősorban a környezetvédelmet zászlajukra tűző Zöldek tavasszal még “szárnyaltak” a német tartományi parlamenti választásokon, oly annyira, hogy Németország háború utáni történetében először egy tartomány miniszterelnökét is ők adták. Az elmúlt hetekben azonban támogatottságuk csökkenni kezdett

A Bundestag döntött az atomerőművek bezárásáról

2011. július 1.

Hírek

A Bundestag tegnap döntött a németországi atomerőművek bezárásáról. A parlament alsóháza nagy többséggel szavazta meg az Angela Merkel kancellár vezette konzervatív-liberális koalíció erre vonatkozó határozatát, amely kimondja, hogy Németország legkésőbb 2022-ig fokozatosan bezárja atomerőműveit.

Merkel atompolitikája mellett a Zöldek

2011. június 27.

Hírek

Támogatják Angela Merkel kancellár, illetve az általa vezetett konzervatív-liberális kormánykoalíció atompolitikáját az ellenzéki Zöldek.

Megválasztották Németország első zöld tartományi miniszterelnökét

2011. május 14.

Hírek

Németország történetében csütörtöktől először áll zöld politikus egy tartomány élén. A baden-württembergi parlament ugyanis a nap folyamán csekély többséggel tartományi miniszterelnökké választotta a Zöldek pártjának 62 éves politikusát, Winfried Kretschmannt, akinek megválasztását két ellenzéki politikus is a szavazatával támogatta.