Energiahatékonysággal csökkenthető a túlfogyasztás mértéke

2020. március 20.

Hírek

Az Európai Bizottság szerint a kontinens államai már nem tudják előállítani saját energiaigényük felét sem. Az Európai Unió tagállamai, benne Magyarország évi 600 milliárd eurót költenek energiahordozók importjára, ami az éves energiaszükségletük csaknem 50%-a, miközben 500 milliárd eurót pazarolnak el évente az energiaveszteség miatt. A veszteség 40%-áért pedig az európai épületállomány felel, mivel azok közel… Tovább »

Döntött a kormány az új Nemzeti Energiastratégia kidolgozásáról

2018. december 22.

Hírek

A rezsicsökkentés eredményeinek megtartása mellett, felül kell vizsgálni a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében a különböző fogyasztói kategóriákhoz kapcsolódó ellátások rendszerét. Magyar kazánba több magyar gázt!

Hatékonyabban kevesebb energiával

2014. február 24.

Hírek

Elsősorban a kisebb ipari termelés miatt az elmúlt években csökkent Magyarország energiafelhasználása. Ám közben javult az egyes gazdasági területek fajlagos energiaigénye, így az ország közelebb került a 2008-2016-os energiahatékonysági tervében foglaltak megvalósításához. Friss helyzetkép az Enerdata-tól.

Nemzeti Energiastratégia 2030

2012. február 18.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gondozásában elkészült a “Nemzeti Energiastratégia 2030” című kiadvány. Az energiastratégia a hazai energiaellátás hosszú távú fenntarthatóságát, biztonságát és gazdasági versenyképességét biztosítja. Garantálja az ellátásbiztonságot, figyelembe veszi a legkisebb költség elvét, érvényesíti a környezeti szempontokat.

Nemzeti Energiastratégia 2030

Kiadványok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gondozásában elkészült a "Nemzeti Energiastratégia 2030" című kiadvány. Az energiastratégia a hazai energiaellátás hosszú távú fenntarthatóságát, biztonságát és gazdasági versenyképességét biztosítja. Garantálja az ellátásbiztonságot, figyelembe veszi a legkisebb költség elvét, érvényesíti a környezeti szempontokat.

Napokon belül a kormány elé kerül a Nemzeti Energiastratégia

2011. július 1.

Hírek

Napokon belül a kormány elé kerül a 2030-ig szóló Nemzeti Energiastratégia – jelentette be Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára az Ország Szíve Klaszter székesfehérvári taggyűlésén.