Az Orbán-kormány nemet mond a energiahatékonyság növelésére

2017. május 20.

Hírek

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország nem támogatja – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára az Energia Tanács csütörtöki informális találkozóján Vallettában.

Nem kell Orbánéknak a szélenergia

2016. szeptember 5.

Hírek

Ha a kormányon múlik, nem épül több szélerőmű Magyarországon. A jövőben ugyanis csak a kabinet adhat ki engedélyt ilyen építésére, a Fejlesztési Minisztérium szerint nem indokolt újabbak építése. Paks 2 szele mindent elfúj.

Tudta? Nem lesz több szélerőmű Magyarországon

2016. augusztus 31.

Hírek

A fejlesztési minisztérium arról tájékoztatta a Magyar Narancsot, hogy nem tartják indokoltnak új szélerőművek létesítését. Az illetékesek a németekre hivatkoznak, pedig 2016. januárig az ex NDK területén 15697 MW szélerőmű létesült. Nálunk 330 MW. Hogyan tud ebből bárki olyan következtetést levonni, hogy nem indokolt a szélerőmű-kapacitás bővítése???

1 millió euró a sikeres és hatékony környezetvédelmi és éghajlat-politikára

2015. december 20.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködve humán erőforrás-kapacitás építésére kaptak támogatást az Európai Unió környezetvédelmi és éghajlat-politikai programja (LIFE) pályázatán 2015 decemberében. Kíváncsian várjuk, hogy mire költik majd az uniós pénzt.

Megkezdődött a bányászati koncessziós pályázatok elbírálása

2015. szeptember 25.

Hírek

A bányászati koncessziós felhívásokra határidőben beérkező összesen 17 pályázat mindegyike formailag érvényesnek minősült, a pályázatok értékelését a nemzeti fejlesztési miniszter által létrehozott minősítő bizottságok a benyújtástól számított kilencven napon belül elvégzik – tájékoztatott ma az NFM.

Lemaradt a mosógépcseréről? Sebaj.

2015. július 16.

Hírek

Várhatóan újabb 500 millió forintot fordít a kormány a mosógépcsere-programra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára a Napi Gazdaságnak.

Kimerült a mosógépcsere kirakat pályázat

2015. július 15.

Hírek

A pénzügyi keret kimerülése miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ma felfüggesztette a mosógépcsere-pályázatok befogadását a közép-dunántúli régióban is, ahol hivatalosan holnap 10 óra 30 percig lehetne még pályázatokat beadni. Nem csoda, hogy elfogyott a keret, hiszen összesen csak bruttó 500 millió volt országos szinten – ennyiből biztos kijönne egy focistadion VIP páholya.

Hungarikum a klímaszerelős bürokrácia

2015. július 14.

Hírek

Egy légkondit nem lehet csak úgy megvenni és felcsavarni a falra. Bár mindenki így csinálja, de ez szabálytalan. A klímavédelem jegyében csak egy olyan nemzeti hatóság engedélyével működhetnek a szerelők, amely gyakorlatilag nem létezik, de már lehet tudni, hogy jó nagy bírságokat szabhat majd ki.

Szabó Zsolt a zöld fejlesztési mindenes

2014. június 17.

Hírek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium legfontosabb feladata a magyar gazdaság újraiparosításának elősegítése, az állami szerepvállalás erősítése – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a tárca államtitkárait bemutató sajtótájékoztatóján.

Seszták még nem ismeri a hulladéktörvényt

2014. június 3.

Hírek

Szürreális miniszterjelölti meghallgatáson vehettek részt ma reggel a parlament Fenntartható fejlődési bizottságának tagjai és meghívott vendégei: sem a miniszterjelölt, sem a testület nem tudta, hogy pontosan milyen kormányzati területek fognak Seszták Miklóshoz illetve a fejlesztési tárcához tartozni, azaz mivel kapcsolatban érdemes kérdéseket feltenni a kormánypárti politikusnak. Németh Lászlóné lesz az “atomfelügyelő”.