Ne betonba, az emberbe fektessünk: a magyar fejlődés szomorú látlelete

2019. december 25.

Hírek

Egyértelműen állítható, hogy a magyar gazdasági fejlődés jelenleg inkább nem fenntartható módon zajlik – mondja Bartus Gábor környezetgazdász, aki a Nemzeti Fenntarható Fejlődési Tanács titkáraként részt vett a harmadik előrehaladási jelentés elkészítésében. Az értékelés környezeti és humán fenntarthatósági fordulatot sürget. A szakértő szerint régiós összevetésben sem alakul jól a magyar növekedési minta, és a kettészakadó… Tovább »

10 éves a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács

2018. december 9.

Hírek

A gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nem csak veszély, egyúttal lehetőség is – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács működésének tízéves évfordulóján december 7-én rendezett parlamenti tanácskozáson.

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon

2017. február 9.

Hírek

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács és a Magyar Természetvédők Szövetsége „A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása Magyarországon” címmel konferenciát szervezett február 7-én az Országgyűlés Felsőházi tanácstermében, amelyen több mint 400 ember vett részt.

Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülése

2015. december 03.

Helyszín: Parlament

Sajtótájékoztatók

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Elnöksége a Tanács soron következő ülését 2015. december 3-ára, csütörtökre, 10 órai kezdettel, a Parlament Delegációs Termébe hívja össze.

Fenntartható jövő nemzetközi konferencia a Parlamentben

2014. április 24.

Helyszín: Parlament

Sajtótájékoztatók

A világ vezető elméleti és gyakorlati szakemberei április 24-26. között magyar kezdeményezésre, eddig példa nélküli konferencián Budapesten vitatják meg, milyen intézményi megoldásokat javasolnak annak érdekében, hogy a következő generációknak is jusson a számukra szükséges erőforrásokból.

Elindult a nemzeti fenntartható fejlődési keretstratégia vitája

2013. február 19.

Hírek

Minden parlamenti frakció és a kormány képviselője is támogatta az előterjesztést az első vitanapon. A politikai egyetértés Magyarország nemzeti erőforrásai hosszú távú megőrzésének és gyarapításának szól – a jövő nemzedékek számára.

Lezárult a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia társadalmi vitája

2011. december 8.

Hírek

Másfél hónap alatt kilenc vidéki városban és három fővárosi fórumon mutatkozott be a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia első szövegváltozata, amelyet a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (NFFT) Titkársága készített el és bocsátott társadalmi vitára október végén.