Létrejött a Nemzeti Földügyi Központ

2019. július 5.

Hírek

Létrejött a Nemzeti Földügyi Központ (NFK), a kormány döntésének értelmében júliustól ez az agrárminiszter irányítása alá tartozó központi költségvetési szerv végzi az állami földek kezelését, felügyeletét; a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet megszűnik.

Kishantos ismét pert nyert a magyar állammal szemben

2017. június 29.

Hírek

Tegnap megszületett az elsőfokú döntést megerősítő másodfokú jogerős ítélet a Fővárosi Törvényszéken arról, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek (NFA) ki kell fizetnie a kishantosi ökogazdaság számára az általa 2013-ban elvégzett közel 20 millió forint értékű mezőgazdasági munka árát. A Greenpeace üdvözli a döntést.

Így lesz a kormányé minden állami föld

2015. március 11.

Hírek

A Nemzeti Földalapkezelő tulajdonába kerülhet valamennyi állami tulajdonú föld, függetlenül attól, hogy védett területnek minősül-e – erről Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyújtott be tegnap törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Száznál több szervezet a nemzeti parki földek védelmében

2014. december 10.

Hírek

Ma tárgyalja a kormány a védett területek vagyonkezelésének ügyét. Százhat civil szervezet csatlakozott az országos természetvédelmi szervezetek kezdeményezéséhez, hogy a Kormány kedvező döntését kérve megelőzzék a természetvédelem helyzetének további gyengülését.

Nyilvánossá kell tenni a földpályázatokat

2013. december 14.

Hírek

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tovább takargatja az állami földrablást: máig nem tette közzé az állami földek nyerteseinek pályázatait annak ellenére, hogy ezt egy májusi kormányrendelet előírja – fogalmazott közleményben az LMP-s Lengyel Szilvia.

A termőföldet óvja – felbukott az NFA eddigi elnöke

2013. november 17.

Hírek

A termőföld megóvásáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki Sebestyén Róbertet, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet eddigi elnökét. Az LMP újfent a földpályázatok azonnali és teljes körű átvilágítását követeli. Sebestyénnek nem új pozíciót kellene adni, hanem felelősségre vonni a családi gazdálkodók megtévesztése, az állami földek körüli visszaélések miatt – véli a PM.

Így csúsztat a HÍRTV Kishantos ügyében

2013. november 17.

Hírek

A HÍR TV nézőinek nincs joga megtudni az igazságot? Célpontban: a közvélemény félrevezetésének tipikus esete. Kormányokon átívelő “agrárkarrierek”.

Repült a Földalap vezetője

2013. november 16.

Hírek

Leváltotta Sebestyén Róbertet, a nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) elnökét a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Kishantos továbbra is közvetlen veszélyben van!

Büntetőügyek és vezetőváltás a Bükki Nemzeti Parkban

2013. november 15.

Hírek

Költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás indult Kanyok Attila fideszes tiszaújvárosi önkormányzati képviselő ellen, aki korábban Mengyi Rolandnak, a Borsod megyei közgyűlés fideszes elnökének volt a kampányfőnöke. Kanyok a borsodi állami földbérletpályázat egyik nagy nyertese, nála csak egy gazdálkodó nyert több földet.