Ángyán József: “mint a maffiát elhagyni”

2020. április 11.

Hírek

Ma is elmondaná Ángyán József ugyanazt a beszédet a Kossuth téren, amit a 15 évvel ezelőtti gazdatüntetésen. A második Orbán-kormány Vidékfejlesztési Minisztériumát lelkiismereti okokból elhagyó államtitkár szerint nem is sokan vennék észre, hogy most nem a balliberális kormányzat, hanem egy magát kereszténynek, nemzetinek mondó kabinet agrárpolitikáját ostorozza.

A kormány elfogadta a Nemzeti Vidékstratégiát

2012. március 22.

Hírek

Fazekas Sándor szerint a Nemzeti Vidékstratégia megalkotásával hosszú évek óta tátongó űrt sikerült most betölteni. Hosszú, bő egy esztendeig tartó társadalmi vita előzte meg a program elfogadását.

Véleményezhető a Nemzeti Vidékstratégia környezeti értékelése

2012. március 2.

Hírek

Március 31-ig véleményezhető a Nemzeti Vidékstratégia környezeti értékelési dokumentuma. A VM a környezeti vizsgálat kidolgozását és a folyamat lefolytatását független, a stratégiai környezeti vizsgálat témakörében járatos szakértőkre bízta. A vizsgálatot és a szakmai-társadalmi egyeztetés szervezését a Magyar Természetvédők Szövetsége végzi.

Változatlan vidékstratégia

2012. március 1.

Hírek

Nem lesz semmilyen változás sem a Nemzeti Vidékstratégiában, sem a Darányi Ignác Tervben, ugyanis a tárca irányvonala a kormányprogram mentén halad – jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki nem hisz az összeesküvés-elméletekben.

Orbán elengedte Ángyánt

2012. január 24.

Hírek

A miniszterelnök elfogadta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára felmentésére vonatkozó kérését – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az új államtitkár személyéről később dönt Fazekas Sándor miniszter.

Újabb kiállások Ángyán mellett

2012. január 21.

Hírek

Zöldszervezetek levélben fordultak Orbán Viktorhoz, egyebek mellett arra kérik a miniszterelnököt, erősítse meg pozíciójában Ángyán Józsefet, a Vidékfejlesztési Minisztérium lemondott államtitkárát. Az Élőlánc, és az Agrárkamara is írt nyílt levelet.

Annyi az agrárium fenntarthatóságának

2012. január 20.

Hírek

A Védegylet szomorúnak és szimptomatikusnak tartja, hogy lemondott Ángyán József. A Védegylet teljes mértékben elutasítja a Darányi-terv üres nemzetieskedő retorikáját és az egyre romló helyzetben lévő gazdálkodóknak tett üres ígéreteit, valamint a hatásvizsgálat nélküli, csak meghatározott köröknek kedvező intézkedéseit.

Lemondott Ángyán József – oligarchák kezében a mezőgazdaság?

2012. január 19.

Hírek

Benyújtotta lemondását Ángyán József, a VM parlamenti államtitkára. A felmondást nem indokolta – erősítette meg a hírt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki a lemondásáról hétfőn konzultál Orbán Viktorral. Az LMP szerint a magyar mezőgazdaságra maffiaszerűen rátelepült, a politikával szoros kapcsolatban álló hálózatok győzelmet arattak.

A vidék élni akar, Magyarország megújul

2012. január 16.

Hírek

Természeti értékek védelme, fenntartható tájgazdálkodás; környezetvédelem, föld- és a birtokpolitika, fenntartható agrárszerkezet és termeléspolitika, biztonságos élelmiszer, helyi gazdaságfejlesztés és a vidéki infrastruktúra fejlesztése – ezek a ma bemutatott Darányi Ignác Terv stratégiai területei. Az LMP szerint egy újabb kommunikációs blöff.

Szavazzon a Nemzeti Vidékstratégia logójára!

2011. május 22.

Hírek

Önálló internetes oldalon a Nemzeti Vidékstratégia. Itt található a minisztérium logópályázatára érkezett több mint ötven terv, melyekre május 29-e éjfélig lehet szavazni.